مواظب باشید با مغز زمین نخورید!
بعضی مواقع كه روی پله راه می رویم، دوست داریم زیر پایمان احساس خوب و راحتی را تجربه کنیم. معمولا پله ها را با انواع سنگ ها از جمله سنگ مرمر می پوشانند. خیلی از افراد این نوع پله را دوست دارند و با آن مشکلی ندارند. نكته مهم اما این است كه بالا و پایین رفتن از پله ها به خودی خود سخت است، و زمانی كه تعداد زیادی پله در خانه یا محل كارمان داشته باشیم، تحمل سطح سفت و سخت آن دشوارتر هم می شود. گاهی هم برایمان پیش آمده که از پله ها لیز خورده ایم به همین دلیل، احساس نرمی را زیر پای خود بیشتر می پسندیم و باوجود سطحی گرم و نرمی مثل موکت در هنگام بالا و پایین آمدن از پله ها بیشتر احساس امنیت می كنیم. آنچه در ادامه می خوانید درباره همین موضوع و انتخاب درست موكت برای پله هاست.
نکات اولیه انتخاب موکت پله ها
امنیت و دوام پیش از هر چیز دیگری برای موکت پله ها اهمیت دارد. موکت پله ها عنصری از دكور خانه شماست و باید دوام خوبی داشته باشد تا بتواند رفت و آمدهای بسیاری را در طول سال ها تحمل کند. خوشبختانه، راه حل مقرون به صرفه ای بدون کم شدن از کیفیت موکت وجود دارد. در هنگام خرید کفپوش برای پله های خانه تان باید با استانداردهای این صنعت آشنا شوید تا در هنگام خرید و مراحل نصب آن با مشکل خاصی مواجه نشوید. همیشه نكاتی همچون مواد، ساخت و درجه تراکم را در نظر بگیرید تا بهترین موکت را برای پله های خانه انتخاب کنید.
موکتی بادوام و مقاوم در برابر لکه
موکت های مختلفی برای مصارف خانگی وجود دارند، از بافت های طبیعی مثل پشم و سیزال گرفته تا بافت های مصنوعی مثل نایلون، پلی استر، تریکستا و الفین. البته که موکت نایلون مصنوعی بهترین انتخاب از نظر امنیت، مقاومت و قدرت است. درواقع دو نوع موکت نایلونی در بازار وجود دارد که یکی از آنها به آسانی بازیافت می شود و دیگری انعطاف پذیری بالاتری دارد. به علاوه هر دو هم گزینه های خوبی هستند. ترکیب این دو نوع موکت هم برای پله ها مناسب است، یعنی 80 درصد پشم و 20 درصد مواد مصنوعی که گرما و انعطاف پذیری قابل قبولی دارد.
اهمیت نوع ساخت موکت برای دوام آن
ساخت موکت به دو شكل صورت می گیرد که هم در تولید موکت کات انجام می شود و هم در تولید موکت گره ای. در نوع اول، طول الیاف بلند هستند که به این نوع BCF گفته می شود. اما نوع دوم الیاف بافت موکت کوتاه هستند که Staple نام دارند. این الیاف در آخر به یکدیگر بافته و برای ساخت موکت آماده می شوند. نكته مهم اینكه الیاف نوع اول برای سازندگان موکت های مصنوعی مناسب و مطلوبند. این نوع موکت ها، نخریزی کمتر اما تنوع طرح بیشتری دارند و این به آن معناست که این الیاف آلرژی کمتری ایجاد می کنند. فراموش نکنید که ساختار BCF برای الیاف طبیعی مانند پشم وجود ندارد.
بهترین موکت پله ها از نظر توده
بهترین موکت پله ها را در انواعی می توان یافت كه توده کمتری مثلا ¾ اینچ یا کمتر داشته باشند. این توده کم، باعث می شود که موكت هم باثبات تر باشد و هم در برابر تردد انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد. همیشه موکت هایی كه در سبک مخملی خوابدار مصنوعی هستند، امن ترین گزینه برای پله ها محسوب می شوند. در حالیکه، موکت هایی كه در سبک گره ای (مثل بربر) بافته شده اند، برای این منظور مناسب نیستند، به خصوص برای کسانی که حیوان خانگی دارند چون پنجه و ناخن های حیوان در گره های موکت گیر می کند.
تراکم توده ها در موکت
ضخامت بافت و استحکام تارهای بافته شده در موکت اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از نکات مهم دیگر در موکت، وزن ظاهری این كفپوش است. وزن ظاهری موکت، برابر با میزان بافت در انس در هر متر است. به طور کلی وزن ظاهری بالاتر، حاکی از کیفیت بهتر موکت است. و حداکثر وزن ظاهری یک موکت خوب و مناسب 35 تا 40 انس با ارتفاع توده کمتر است. همچنین، تعداد ردیف های طره های موکت، فشردگی توده موکت را نشان می دهد.
انتخاب موکت با پوشانندگی کثیفی و لکه
موکت پله ها باید رنگی داشته باشد که کثیفی و لکه ها را بپوشاند. مثلا ممکن است شما رنگ کرم را دوست داشته باشید ولی بدانید که این رنگ اصلا لکه ها را دوست ندارد. بدتر اینكه تردد زیاد روی پله ها، احتمال چرک تاب شدن موکت به رنگ روشن را بیشتر می کند. پس بهتر است رنگ های خنثی مثل قهوه ای یا خاکستری مایل به قهوه ای را انتخاب کنید.
انتخاب موکتی نازک و محکم به جای موکت های ضخیم و اسفنجی
موکت های نازک تر که اغلب از فوم، لاستیک، پشم، نمد و بافت مصنوعی ساخته می شوند، سطح استوارتری را ایجاد می کنند. پس موکتی را برای پله ها انتخاب کنید که بیشتر از 8/3 اینچ ضخامت ندارد و تراکم 3.6 کیلوگرمی دارد.
موکت روی راه پله رو لبه ها بد نمیشه؟فک کنم اگه روپله موکت بچسبونیم اون لبه هاش حالت کچلی داشته باشه قشمگ نشه