راهنمای خرید و قیمت موکت

نصب موکت

راهنمای نصب موکت

اگرچه نصب موکت به زیرسازی ساده تری نسبت به باقی کفپوش ها نیاز دارد ، اما اگر موکت به شکل استانداردی نصب نشود، نمی‌تواند سالن پذیرایی یا دفتر کار شما را آنچنان که باید و شاید مجلل و زیبا نشان دهد. بنابراین بد نیست راهنمای نصب موکت را که در این مطلب به تفصیل آمده مطالعه کنید و نسبت به آن آگاه باشید. علاوه بر این مطلب، فروشگاه كفپوشان نیز آمادگی دارد تا اطلاعات لازم را در اختیار كسانی قرار دهد كه قصد خرید موكت و نصب آن را به صورت شخصی دارند.

نکات مهم در نصب موکت

اولین نکته که باید در نصب این کفپوش به آن توجه کرد، زیرسازی سطح است. سطحی که موکت روی آن نصب می شود، نباید ناصاف یا نرم باشد. برای مثال اصلا پیشنهاد نمی شود که موکتی را روی یک موکت دیگر یا سطح نرمی همچون چمن مصنوعی نصب کنید. چنین تصمیمی نتیجه کار شما را به شکل نامطلوبی تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس برای یک نتیجه زیبا به زیرسازی دقت کنید. ناصافی ها، پستی و بلندی کف را از بین ببرید و سطحی یکدست ایجاد کنید. در مرحله بعد به اندازه گیری و قواره بندی ها دقت کنید. اندازه گیری متراژ با توجه به نوع و عرض موکت مهم است.

برای مثال موکتی در ابعاد سه در 10 یا سه در 20 برای اتاقی با عرض سه متر مناسب نیست و احتمالا قسمت زیادی از موکت موقع نصب به هدر می‌رود. همچنین به گوشه ها و فضاهای کنار و چارچوب در، اطراف ستون و خمیدگی های اتاق دقت ویژه داشته باشید. این گونه خمیدگی و شکستگی ها ممکن است اندازه گیری ابعاد فضا را با چالش روبرو کنند. طوری که شاید بهتر باشد از یک نصاب حرفه‌ای برای اندازه گیری کمک بگیرید. نصب موکت با باقی کفپوش ها تفاوت عمده ای دارد. برای مثال در نصب این کفپوش اگر می خواهید از چسب استفاده کنید،

مجبور نیستید همه سطح زیرین را چسب بزنید. استفاده از چسب تنها در قسمت های انتهایی، زوایای اتاق، گوشه ها و محل اتصال دو لبه برش خورده موکت کفایت می کند.

دقت به خواب الیاف موکت در هنگام نصب

نکته سوم و آخر در نصب این كفپوش توجه به خواب الیاف است. وقتی دست‌های‌تان را روی موکت یا فرش می کشید، الیاف آنها به یک سمت راحت تر حرکت می کنند. این حالت را در هنگام جاروبرقی کشیدن بر روی موکت یا فرش بارها تجربه کرده‌اید. سمتی که الیاف موکت یا فرش به آن تمایل دارند اصطلاحا خواب موکت نامیده می شود.

ولی چرا خواب موکت در نصب آن اهمیت دارد؟ احتمال آنکه یک موکت بدون برش و به طور کامل در ابعاد یک اتاق یا یک فضا قرار گیرد کم خواهد بود. در بسیاری از موارد ناچاریم موکت را برش داده و در کنار هم بچسبانیم. در این صورت تمام قسمت های برش خورده، باید به گونه ای نصب شوند که خواب الیافشان به یک سمت باشد. اگر به این نکته دقت نکنید، درزهای موکت در انتهای کار کاملا دیده می شود. این امر باید به گونه ای باشد که در یک فضا الیاف موکت به طور سرتاسری به یک جهت باشند.

نصب موکت روی راه پله

نصب موکت روی راه پله با نصب این کفپوش در باقی بخش های خانه یا محل کار متفاوت است، البته نه در ابزار و مصالح بلکه در شیوه نصب. گاهی البته برای فیکس شدن بهتر محصول بر روی راه پله از گیره های مخصوصی استفاده می کنند اما در مجموع ابزارهای نصب موکت راه پله چندان متفاوت نیست. برای مثال چسب اتصال موکت بر روی هر دو سطح یکسان است. در واقع این روند کار است که اندکی تفاوت ایجاد می‌کند. در نصب موکت راه پله ای باید اندکی بیشتر به زوایای قائم دقت شود.

پله تنها بخشی از خانه است که موکتش باید روی سطح عمودی هم قرار بگیرد. منظور از سطوح عمودی قسمت هایی از پله است که به آنها اصطلاحا پیشانی پله گفته می شود. پیشانی پله دیواره ای است که بین دو پله قرار گرفته و ارتفاع یک پله را مشخص می کند. اندازه گیری دقیق این ارتفاع، نصب این کفپوش به حالت عمودی روی پیشانی پله، دقت در نصب در زاویه های قائم پله و اتصال موکت به کل پله به طوری که به زیبایی روی سطوح عمومی و افقی بخوابد، همگی از چالش های نصب موکت راه پله هستند.

راهنمای نصب موکت
راهنمای نصب موکت

نصب موکت برعهده کیست؟

برندهای تولید موکت هیچ گاه وظیفه نصب این كفپوش را برعهده نمی‌گیرند حتی اگر نصب موکت راه پله باشد. بلکه فروشندگان معمولا با تایید مشتری نصاب های متخصصی را به محل مورد نظر می فرستند تا موکت را نصب کنند. هزینه نصب موکت نیز جدا بوده و به عهده خریدار است. این کار چندان دشواری نیست و خود مشتریان نیز می‌توانند آن را انجام دهند. به خصوص اگر به دنبال آن هستید که نصب موکت ارزان تمام شود و موکت رول هم خریده‌اید، آستین ها را بالا زده و دست به کار شوید.

چون اگر کمی اطلاعات فنی داشته باشید و بتوانید اندازه ها را با دقت و وسواس بگیرید، قادر خواهید بود موکت رول را نصب کنید اما این میزان اطلاعات و دقت برای نصب موکتهای تایل کافی نیست. درواقع نصب موکت تایل برای پروژه های خاصی همچون موکت های ادارای سخت و پیچیده است.

راهنمای نصب موکت
راهنمای نصب موکت

بهترین سطح برای چسباندن موکت

موکت یکی از راحت ترین زیرسازی ها را می‌طلبد. سطح زیرین موکت فقط باید صاف، سفت و محکم باشد و به این ترتیب هر پوششی که این شرایط را دارد می تواند سطحی مناسب برای چسباندن موکت باشد. سطوحی مانند موزاییک، کاشی های بدون برجستگی، سرامیک های ارزان قیمت می توانند جزو بهترین گزینه های زیرسازی موکت قرار بگیرند. حتی سطحی همچون بتن یا ساروج، در صورتی که به طور کامل صاف و بدون پستی بلندی باشد نیز برای زیرسازی موکت بلامانع است.

به این ترتیب نصب موکت روی پارکت و همچین نصب موکت روی سرامیک – به شرطی که سرامیک، رگه های برجسته نداشته باشد- و حتی روی سنگ هم امکان پذیر است. اما بهتر است که نصب موکت روی پارکت بدون چسب باشد. یا حتی الامکان پارکت را برداشته و سپس موکت را بچسبانیم. زیرا چسب مخصوص اتصال موکت بر روی سطح زیرین به گونه ای عمل می کند که برای همیشه روی پارکت یا سرامیک رد پا می گذارد.

برخی امیدوارند که برای تنوع هم که شده بعد از مدتی موکت های خود را جمع کرده و دوباره از سرامیک، پارکت یا حتی سنگ زیر آن استفاده کنند. اما ما تنها در صورتی می توانیم این کار را انجام دهیم که در هنگام نصب، روی سرامیک، سنگ و پارکت چسب نزده باشیم. اثر چسب موکت برای همیشه روی سطح قبلی شما باقی می‌ماند و در صورت کندن دوباره موکت، لکه و آثاری ایجاد می‌شود که چندان زیبا نیستند.

نکته مهم تر اینکه هیچ حلالی نمی تواند اثر چسب را به خوبی پاک کند. این امر به خصوص در مواردی که روند نصب روی سنگ های مرغوب و طبیعی انجام می گیرد، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

راهنمای نصب موکت بدون چسب

اگرچه نصب موکت بدون چسب امکان پذیر است اما هرگز این کار را برای متراژهای بزرگ انجام ندهید. چون در صورتی که موکت محکم به زمین فیکس نشده باشد، امکان حرکت آن وجود دارد. همچنین لبه ها و قسمت های برش خورده موکت با هر حرکتی، مدام روی هم می لغزند. یا در اثر حرکت لبه ها از هم فاصله گرفته و سطح زیر نمایان می شود. با حرکت موکت نیز لبه ها به هم فشار می آورند یا جمع و لوله می شوند. و همه این موارد سبب از بین رفتن الیاف و اصطلاحا شکستن موکت خانه می شوند.

در نصب موکت تایل می توان از نوارهای دو لبه یا همان چسب دو طرفه برای فیکس کردن موکت استفاده کرد. به این صورت که نوارها را روی کف زمین به صورت اُریب پهن کرده و موکت تایل را روی نوارها قرار دهیم. در این حالت تمام فضای زیرین چسب نمی خورد و کار نصب آسان تر می شود.
نصب موکت بدون چسب زا در فضاهای کوچکتر مانند اتاق خواب ها به کار بگیرید. به خصوص اگر در اتاق خود وسایل سنگینی چون تخت خواب، کمد یا کتابخانه ای دارید که روی موکت قرار گرفته و به موکت اجازه حرکت نمی دهد.

موکت اداری و خانگی را چگونه نصب کنیم؟

شاید بزرگترین تفاوت در نصب این کفپوش خاص به این بازگردد که موکت مورد نظرمان تایل است یا رول. فضا تفاوت چندانی را در نصب ایجاد نمی‌کند، بلکه همه چیز به انتخاب مدل موکت بستگی دارد. نصب موکتهای تایل اساسا به تخصص و مهارت بیشتری نیاز دارد و زمان بیشتری می طلبد. اگر بخواهیم موکت های تایل را در یک اتاق بچسبانیم، در اندازه گیری و قواره بندی آنها بیشتر باید دقت کنیم. همچنین چیدمان و مدل قرار گیری تایل های موکت تایل گاهی به خلاقیت و تخصص نیاز دارد. نصب این نوع موکت دو روش متفاوت دارد.

در یک روش می توان از چسب دوطرفه و در روش دیگر می‌توان از چسب معمولی استفاده کرد. در صورت استفاده از چسب دوطرفه می توانید تایل ها را جدا کرده و در فضای دیگری استفاده کنید. یا می توانید چند تایل را برداشته و برای تنوع تایل های دیگری به جای آنها قرار دهید.

راهنمای نصب موکت تایل

نصب موکت تایل با موکت رول آنجاکه صحبت از نکات و راهنمایی های اولیه و کلی همچون زیر سازی ها به میان می‌آید، با یکدیگر فرقی ندارد. اما نصب اولی نیازمند دقت و زحمت بیشتری است چون تکه های پازلی موکت تایل است که با در کنار هم قرار گرفتن، طرح، الگو یا هارمونی زیبایی از رنگ ها را ایجاد می کند. به دلیل وجود همین الگوها گاهی در جعبه بسته بندی موکت های تایل، پیشنهادهای متعددی را برای چگونگی نصب می بینید.

غالبا خود شرکت های تولید کننده این نقشه ها را به عنوان راهنمای نصب موکت تایل در بسته بندی می گذارند. همچنین در پشت هر تایل این نوع موکت فلش و نشانه هایی است که مسیر نصب را مشخص می کند که می‌تواند راهنمای خوبی حتی برای کاربران خانگی باشد.

نصاب موکت تایل

نصاب موکت تایل باید به خوبی از پس محاسبات، پیچیدگی های اندازه گیری سطح و تطبیق آن با تایل های موکت و خواندن نقشه های درون جعبه برآید. نصاب موکت تایل همچنین باید به خواب موکت دقت ویژه ای داشته باشد. اگر در موکت رولی جهت خواب هر رول مهم است، در موکت تایل خواب الیاف تایل ها اهمیت ویژه دارد. به خصوص که در نصب نهایی موکت تایل بهتر است برعکس موکت رولی، تمام سطح را چسب بزنید. چون این موکت ها تکه تکه هستند، امکان حرکت آنها از موکت رولی بیشتر است.

اما در برخی موارد نادر حتی این موکت را هم بدون چسب نصب می کنند. به این دلیل که لایه زیرین موکت تایل غالبا پی وی سی است و این ماده، تایل های موکت را سنگین می کند. این وزن سنگین و مقاومت لایه زیرین گاهی سبب می شود که تایل ها بدون حرکت و بسیار محکم بمانند. با همه اینها در صورت چسباندن موکت به سطح زیرین نتیجه کار بسیار تمیزتر خواهد شد و ماندگاری بیشتری دارد. نصب بدون چسب موکت تایل برای فضاهای کم رفت و آمد و کوچک پیشنهاد می شود. البته موکت تایل را با چسب دوطرفه هم نصب می‌کنند.

استفاده از چسب دوطرفه، این امکان را به مصرف کنندگان می‌دهد که بتوانند تایل ها را جدا کرده و صورت تمایل در جای دیگر استفاده کنند.

راهنمای نصب موکت
راهنمای نصب موکت

قیمت نصب موکت بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

قیمت نصب موکت به چند عامل و از جمله نوع چسب موکت بستگی دارد. عموما چسب های دو طرفه نسبت به چسب های معمولی گرانتر هستند. نصاب های موکت همچنین عوامل دیگری را هم در هزینه نهایی نصب این کفپوش محاسبه می‌کنند که یکی از آنها سختی کار است. برای مثال هر چه برش زدن موکت و زوایا و فضاهایی با پیچش و خمیدگی بیشتر باشد، سختی کار هم به مراتب بیشتر خواهد بود.

برای مثال نصب این کفپوش در یک سالن صد متری بدون ستون یا فضای قوس‌دار راحت تر است. در حالی که فضاهایی که اتاق و راهروهای کوچک و بزرگ مختلف دارند، زحمت و هزینه نصب بیشتری را به نصاب تحمیل می‌کند. نکته مهم دیگر در قیمت نصب موکت، وجود پله است که هزینه نصب را بیشتر می کند. استفاده از ابزار و مواد نیز در بالا رفتن هزینه ها بی تاثیر نیست. برای مثال اگر مکان یا موکتی به چسب بیشتری نیاز داشته باشد، هزینه نصب نیز بیشتر می‌شود.

عامل مهم دیگر در قیمت نصب موکت، رول یا تایل بودن آن است چون همانطور که گفته شد نصب موکت تایل زمان، دقت و همچنین چسب بیشتری می طلبد. همه این مسائل در هزینه نصب موکت تاثیر می گذارند. و در بسیاری موارد نصاب ها برای موکت تایل هزینه ای تقریبا دو برابر بیشتر طلب می‌کنند. قیمت نصب موکت برای موکتهای رول حدودا 10 تا 12 هزار تومان برای هر متر مربع و برای موکتهای تایل نیز حدود 16 تا 20 هزار تومان است.

نصب موکت ارزان و به صرفه

به یاد داشته باشید که نوع موکت در هزینه های شما تاثیرگذار است. پس اگر می خواهید نصب موکت ارزان تمام شود یا در جستجوی کاهش هزینه نصب موکت هستید، موکت رول را انتخاب کنید. با توجه به نکاتی که گفته شد نصب موکت رول کم هزینه تر است و به علاوه حتی می توانید به راحتی خودتان نصب آن را به عهده بگیرید. در صورتی که کف فضای شما موزایک ساده است و پستی بلندی هم ندارد، از هزینه های زیرسازی هم بی نیاز می‌شوید.

همچنین تیم کفپوشان برای جلب رضایت مشتریان، شما را در تمامی مراحل خرید و نصب همراهی کرده تا مناسب‌ترین نوع موکت با توجه به کاربری مورد نظرتان را خریداری و به بهترین شکل ممکن نصب کنید. تیم تخصصی کفپوشان سطحی ایمن و زیبا را به فضای شما هدیه می‌دهد. تنها کافی است با شرکت تماس حاصل فرمایید و یا از طریق وب سایت و صفحه تخصصی فروشگاه در اینستاگرام، از چند و چون قیمت ها، کاربری ها و نکات فنی محصولات اطّلاعات کافی و کاملی را به دست آورید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها