کفپوش, کفپوش PVC

ویژگی‌های مهم برای انتخاب کفپوش آتش نشانی

کفپوش آتش نشانی

قدم های محکم برای نجات جان آدم ها!

مرکز آتش نشانی یکی از مراکزی است که پایه و اساس خود را بر سرعت بنا کرده است. روزانه آتش نشانان بی شماری برای نجات جان و مال مردم از آتش، بی درنگ و با شجاعت به کمک آن ها می شتابند و همیشه در مرکز آتش نشانی حاضر و آماده باش هستند. آتش نشانی مرکزی است که بار کاری زیادی دارد و به نحوی می توان گفت که یک مکان پرتردد به حساب می آید. از مخزن تجهیزات گرفته تا فضای خواب و استراحت آتش نشانان و پرسنل، از نگهداری ماشین ها تا دسترسی به خیابان ها و کوچه ها و… همه اینها فاکتورهایی هستند که باید به دقت در ساخت و دکور یک مرکز آتش نشانی مورد توجه قرار گیرند.
در این میان حفظ و نگهداری کفپوش آتش نشانی طوری که بیشترین عملکرد و بازدهی را داشته باشد و حداقل مشکلات را برای پرسنل ایجاد کند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل بهتر است شهرداری ها پیش از اقدام به ساخت یا توسعه مراکز آتش نشانی، اطلاعات و دانش خود را در زمینه خرید یا نظافت مراکز آتش نشانی بالا ببرند. در این میان کفپوش آتش نشانی نسبت به دیگر عوامل محیطی در این مراکز مهم هستند. آنچه در ادامه می خوانید، نگاهی است به کلیات و دانستنی های مفید درباره کفپوش آتش نشانی و محصولاتی که بیش از دیگر کفپوش ها در این فضای خاص به کار می آیند و مورد استفاده قرار می گیرند.

کفپوش آتش نشانیویژگی های مهم یک مرکز آتش نشانی

پیش از هر چیز بد نیست بدانید که همه مکان های موجود در مرکز آتش نشانی از نظر ویژگی های حیاتی در کفپوش در چند مورد مشترک هستند:

  • همه فضاها درون مرکز آتش نشانی پرتردد هستند، چه فضاهایی که درونشان وسایل و ابزار است و چه فضاهایی که پرسنل در آن در حال رفت و آمد هستند.
  • به دلیل داشتن سرعت عمل در هنگام تماس های اضطراری، امنیت و نیروی کششی از مسائل مهم و اولیه در همه فضاهای یک مرکز آتش نشانی محسوب می شود.
  • دوام، طول عمر و نگهداری آسان نیز از دیگر ویژگی های مهم در فضاهای مختلف این مرکز است.

حتی مراکز آتش نشانی هم، از خطر در امان نیستند

همان طور که گفتیم فعالیت های بسیاری در مراکز آتش نشانی انجام می شود. یک کفپوش غیر لغزنده و محافظ به عنوان کفپوش آتش نشانی برای تمام این فعالیت ها بسیار کاربردی خواهد بود. ولی اگر در فضاهای مختلف مرکز آتش نشانی کفپوش های متفاوت از یکدیگر نصب شوند، زمانی که در قسمت های مختلف آتش نشانی کفپوش های متفاوت با بافت های مختلف نصب می شوند، مشکلاتی در پی دارد و ناگفته نماند که این کفپوش ها، در فضای آتش نشانی با درز جوش از هم جدا می شوند. یکی از مشکلات این است که در هنگام به صدا درآمدن آژیر خطر، آتش نشانان با عجله خارج می شوند و طبیعتا از روی کفپوش های مختلف عبور می کنند و به دلیل اینکه بافت ها متفاوت هستند با تغییر ناگهانی کفپوش احتمال زیادی وجود دارد که آتش نشانان دچار حادثه شوند. به همین دلیل نصب یک نوع کفپوش مناسب با بافت یکسان و کاربردی با توجه به ویژگی های فضاهای مختلف این مرکز یک ضرورت است.
معمولا شستشوی وسایل نقلیه در داخل مراکز آتشنشانی انجام می شوند. به همین دلیل هم کفپوش آتش نشانی باید طوری باشد که در برابر مواد شیمیایی که برای شستشوی ماشین آتش نشانی استفاده می شوند مقاومت کند. همچنین در هنگام شستشو و خیس شدن زمین، یک کفپوش غیرلغزنده مانع از سرخوردگی و حوادث بعدی ناشی از خیسی زمین می شود.

کفپوش آتش نشانی

اهمیت پوشش و روکش محافظ کفپوش آتش نشانی

ظاهر یک مرکز آتش نشانی هم می تواند تحت تاثیر کفپوش آن قرار بگیرد. مثلا با کمک روکش محافظ، رنگ های قرمز روشن روی کفپوش که یکی از نشانه های اصلی در مرکز آتش نشانی است، علی رغم اشعه فرابنفش از بین نمی رود. همچنین به کمک این روکش، لوگوی مرکز آتش نشانی روی کفپوش، با گذر زمان ساییده نمی شود. همچنین این روکش ها باعث دائمی شدن خطوطی می شوند که روی کفپوش قرار دارند و ماشین های آتش نشانی را برای جلو یا عقب رفتن و قرار گرفتن در محل پارک راهنمایی می کنند.

کفپوش آتش نشانی

 

دوام، ویژگی حیاتی کفپوش های آتش نشانی

 

دوام کفپوش مراکز آتش نشانی به ضخامت روکش کفپوش بستگی دارد. هر چقدر کفپوش دوام بیشتری داشته باشد، به این معنی است که ضخامت روکش بیشتر است. اضافه کردن روکش بر کفپوش، اغلب طول عمر کفپوش را تا یک سال افزایش می دهد. مثلا یک کفپوش اپوکسی ضخیم با ضخامت 65 میلی گرم به مدت 3 سال ماندگاری دارد و یک کفپوش اپوکسی بتنی با ضخامت 125 میلی گرم، 5 سال دوام می آورد.
کفپوش آتش نشانی

دو کفپوش خوب و مناسب برای آتش نشانی

به طور کلی کفپوش آتش نشانی برای ارائه بیشترین خدمات به مردم با کمترین مشکلات برای پرسنل، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بر اساس همین نیازها و ویژگی ها هم در ادامه به معرفی دو نوع کفپوش خاص برای این مراکز می پردازیم.

تامین نیازهای مراکز آتش نشانی با اپوکسی ها و اورتان ها

کفپوش اپوکسی و اورتان به عنوان محصولات روکش یا پوشش کفپوش اصلی، مورد توجه مراکز آتش نشانی قرار می گیرند. همچنین در پایان نصب کفپوش می توان بر اساس نیازهای مختلف، روی کفپوش ها را جلا داد یا براق کرد. با انتخاب انواع مختلف اپوکسی ها و اورتان ها، می توانید کفپوشی داشته باشید که برای برطرف کردن نیازهای موجود در یک مرکز آتش نشانی ایده آل باشد:

  • مقاومت در برابر سایش و ضربه در مخزن وسایل و انبار تجهیزات، بسیار مهم است. کفپوش این فضاها در مرکز آتش نشانی شاید در معرض ساییدگی و عبور و مرور روزانه پرسنل قرار نگیرد ولی بدون شک در معرض افتادن و اصابت لوازم و تجهیزات سنگین روی کفپوش است.
  • طبیعتا احتمال ایجاد شکاف و ترک در یک کفپوش یکپارچه و بدون درز، به حداقل می رسد. همچنین احتمال تولد و رشد میکروب ها درچنین کفپوشی به صفر می رسد. به علاوه، چون کفپوش اپوکسی و اورتان خطوط دوغاب و شکاف های موجود در کفپوش های تایل را ندارد، در صورت تماس با مایعات، خطر سر خوردن و لغزش را کاهش می دهند و به شکل بالقوه برای عبور و مرور امن و مطمئن هستند.
  • کفپوش اپوکسی و اورتان با وجود دو ویژگی مهم، محیط را پاکیزه و پاتوژن های موجود در فضا را کنترل می کند. اول با حذف گوشه های تنگ و ایجاد زاویه 90 درجه با دیوار، و دوم با نصب قرنیزهای رزینی و یکپارچه.
  • نگهداری این کفپوش بدون جلا دادن و براق کردن آسان است. تنها با یک طی مرطوب و تمیز کردن فضاهای مهم تر، می توانید کفپوش را تمیز و زیبا کنید.
  • بسیاری از کفپوش های رزینی، صد در صد از مواد جامد بدون بو یا کم بو و یا ترکیبات آلی فرار تولید شده اند.

طرح و مقاومت در برابر لغزندگی

 

کفپوش اپوکسی و اورتان در طیف گسترده ای از رنگ ها و گزینه های تزئینی و دکوری در دسترس هستند، مانند ترکیبی از برفک های رنگی، کوارتز و متالیک. برخی از تولید کنندگان حتی می توانند رنگهای دلخواه را با رنگدانه ها، برفک و کوارتز مطابقت دهند. به عبارت دیگر، تقریباً هر طرح و رنگی را می توانید در میان انواع این کفپوش پیدا کنید. حتی لوگوها و مدال های تیم آتش نشانی را هم می توان در این کفپوش جای داد و به این وسیله به تقویت حس همدلی و کار گروهی اعضای تیم کمک کرد.

نیازهای فضاهای خاص

گزینه های مختلفی برای کفپوش اپوکسی و اورتان وجود دارد که کمک می کند تا در انتهای نصب راهکارهای مناسبی را روی کفپوش برای فضاهای خاص مراکز آتش نشانی ایجاد کند. انبار وسایل آتش نشانی نسبت به سایر محدوده ها بیشتر جلوی دید است، بنابراین، روکش کفپوش باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

  • مقاومت شیمیایی برای جلوگیری از تحلیل پوشش کف زمین. کفپوش باید زمانی که در معرض مواد شیمیایی سخت، روغن ها، حلال ها و سوخت ها قرار می گیرند مقاوم باشد. حتی در برابر نمک یا کلسیمی که در محتوای محصولات ذوب یخ وجود دارد مقاوم باشد، تا زمانی که به درون مرکز راه می یابند، سبب تحلیل کفپوش نشوند.
  • مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش که کمک می کند تا رنگ ها بدون تغییر مثل رنگ اصلی خود درخشان باقی بمانند، بدون اینکه در برابر اشعه ماوراء بنفش، کهربایی یا زرد شوند.
  • مقاومت کششی و خمشی عالی برای مقاومت در برابر لرزش ماشین های آتش نشانی سنگین و سایر وسایل نقلیه.
  • مقاومت کافی در برابر شوک حرارتی در موقعیت های آب و هوایی خاص و متنوع. این ویژگی به خصوص در آب و هوای سرد که باز و بسته شدن درهای انبار طی آن می تواند کفپوش را در معرض تغییرات چشمگیر دما و حتی یخ زدگی و ذوب شدن قرار دهد، اهمیت بیشتری می یابد.
  • مقاومت در برابر لغزش برای جلوگیری از حوادث ناشی از لیز خوردن و افتادن، از جمله دست اندازها و گودال های احتمالی یا بخش هایی از مرکز که بسیار نرم یا صاف هستند.

کفپوش آتش نشانی

در مراکز آتش نشانی، فضاهایی مثل آشپزخانه، دستشویی، حمام، از لحاظ بهداشت به بیشترین توجه نیاز دارند. در اینجا، کفپوش های اپوکسی و اورتان ویژگی های منحصری را دارند که به این نیاز پاسخ می دهند. قرنیزهای یکپارچه دور دیوار، همچنین سطوح بدون درز و مقاومت این کفپوش ها در برابر پاک کننده های ضدعفونی کننده قوی، ویژگی هایی هستند که بهداشت را در این فضاها افزایش و رشد پاتوژن را کاهش می دهند.
حال که با ویژگی های اپوکسی و اورتان آشنا شدید، می توانید مراکز آتش نشانی ایده آلی را ایجاد کنید.

محصولات مرتبط

کفپوش اپوکسی

کفپوش بیمارستانی پریموپرمیوم

کفپوش بیمارستانی اپتیما

کفپوش بیمارستانی Toro SC

کفپوش تایل وینیل مرمری

کفپوش تایل وینیل گرانیت

کفپوش بیمارستانی تارکت

کفپوش های بیمارستانی

منابع:
https://www.fireapparatusmagazine.com/2018/10/01/considerations-for-flooring-in-fire-stations/#gref

https://www.sealwellinc.com/all-about-fire-station-flooring/

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها