راهنمای خرید و قیمت موکت

انواع موکت

انواع موکت

انواع موکت ها فارغ از جنس الیاف و ارتفاع آن، به دو دسته کلی رول و تایل تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام ویژگی ها و کاربری های مخصوص به خود را دارد.

انواع موکت رول در ابعاد 3*12 متر به طور استاندارد بافته می‌شود اما می‌توان آن را در ابعاد دلخواه نیز سفارش داد. یکپارچگی طرح، نصب با درز کمتر، لایه زیرین نمدی که در نتیجه آن موکتی نرم تر خواهیم داشت از ویژگی های این نوع موکت است. شاید این نوع موکت را بیشتر در مصارف خانگی دیده باشیم، اما استفاده از آن به عنوان موکت اداری و نمایشگاهی هم خالی از لطف نیست. همچنین استفاده از موکت رول به عنوان موکت هتل بسیار رایج و به جاست.

انواع موکت تایل که بیشتر در ابعاد 50*50 تولید میشود، با کفی مستحکم تر، مناسب به عنوان موکت اداری و موکت هتلی است. این موکتها به صورت تایل در کنار یکدیگرقرار میگیرند و می‌توان با ترکیب چند رنگ از آن، طراحی های چشم نواز و منحصر به فردی خلق کرد. از مهم ترین ویژگی های این موکت، می‌توان به قابلیت تعویض یک تایل به جای تعویض کل موکت اشاره کرد. 

بدین معنا که وقتی بخشی از موکت بر اثر عوامل محیطی مانند لکه یا سوختگی دچار آسیب شود، کافی است که تایل یا تایل های مربوط به خرابی را تعویض کنیم و دیگر نیازی به صرف هزینه و تعویض کل موکت نیست. این ویژگی اقتصادی باعث محبوبیت بیشتر موکت تایل در بین مصرف کنندگان شده است.

انواع موکت از نظر بافت الیاف

الیاف موکت به دو صورت کات و لوپ بافته میشوند و بر روی لایه زیرین قرار می‌گیرند.

موکت کات به موکت هایی گفته می‌شود که در آن حلقه های الیاف پس از بافته شدن، توسط دستگاه با ارتفاع یکسانی بریده می‌شود. الیاف این موکت نرم تر و منعطف تر هستند و انتخاب خوبی به عنوان موکت خانگی و موکت اتاق کودک است.

در بافت لوپ، ساختار الیاف به شکل حلقه ای باقی می‌ماند. این نوع بافت مقاومت ویژه ای به موکت در برابر تردد، سایش و کوبش می‌دهد و برای اماکن عمومی بسیار مناسب است. از موکت بافت لوپ به عنوان موکت اداری، موکت هتلی، موکت نمایشکاه و سایر مصارف عمومی استفاده می‌شود.

انواع موکت از نظر ارتفاع پرز

موکت ها از نظر ارتفاع الیاف نیز گروه بندی می‌شوند. انواع موکت از این نظر به دو دسته موکت پرز بلند و موکت پرز کوتاه تقسیم می‌شود. درواقع نیاز به ویژگی های متفاوت، باعث به وجود آمدن این دو نوع موکت شده است.

انواع موکت پزر بلند

انواع موکت پرز بلند به دلیل ارتفاع الیافی که دارد، نرم تر است و این، مهم‌ترین ویژگی موکت پرز بلند است. تولید کنندگان موکت برای تهیه موکت پرز بلند، از بافت کات استفاده می‌کنند. این موکت ها به دلیل نرمی و زیبایی خاصی که دارند، بیشتر به عنوان موکت خانگی و موکت اتاق کودک به کار می‌روند.

انواع موکت های پرز کوتاه می‌توانند به صورت کات و لوپ بافته شده باشند، همچنین می‌توانند به صورت رول یا تایل تولید شوند. این موکت ها انتخاب مناسبی برای مصارف اداری و خانگی هستند. مقاومت بیشتر در برابر تردد، نظافت آسان و قابلیت ارتجاعی بخشی از ویژگی های این نوع موکت ها به شمار می‌رود.

انواع موکت از نظر کاربری

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تولید موکت با قابلیت های متفاوت، استفاده از انواع موکت و به دنبال آن رضایت مصرف کنندگان به مراتب بیشتر شده است. با توجه به این مساله، نگاهی خواهیم داشت به کاربری های موکت و ویژگی های هر کدام:

انواع موکت خانگی

موکت همواره یک کفپوش محبوب برای منازل و ویلاها بوده است. این کفپوش نرم است، راه رفتن با پای برهنه بر روی آن لذت بخش است، فضای خانه را گرم میکند، یک عایق صوتی خوب به حساب می‌آید و نگهداری و نظافت آن آسان است. این عوامل به همراه قیمت مناسب این کفپوش، آن را به انتخابی مناسب و همیشگی تبدیل کرده است.

برای خرید یک موکت خانگی مناسب باید به عوامل مختلفی مانند ارتفاع پرز و نوع بافت الیاف توجه کنیم. به عنوان مثال موکت های رول به دلیل اینکه لایه زیرین شان از جنس نمد است، نرم تر هستند و پس از نصب، درز کمتری را روی کفپوش شاهد خواهیم بود. یا مثلا موکت های پرز کوتاه اگر به صورت کات بافته شده باشند، بسیار راحت نظافت و جارو می‌شوند و نرمی و ضربه پذیری مناسبی هم دارند. 

یکی از مهم ترین مزایای انتخاب موکت پرز بلند برای مصارف خانگی این است که می‌توانید مطمئن باشید که دیگر نیازی به فرش نخواهید داشت. درواقع با صرف هزینه ای معقولانه و معمولی، زیبایی و کارآیی های موکت را نصیب خانه تان خواهید کرد.

انواع موکت خانگی

انواع موکت اتاق کودک

وقتی صحبت از کفپوش برای اتاق کودک باشد، اولویت ها تغییر می‌کنند و ایمنی کودک در جایگاه اول اهمیت قرار می‌گیرد. موکت به عنوان کفپوشی نرم و ضد ضربه، به خوبی به این دغدغه والدین پاسخ می‌دهد. کودکان با بازی بر روی موکت ایمن خواهند بود و با افتادن های مکرر در اولین قدم های زندگی‌شان آسیب نمی‌بینند.
همچنین تولید کنندگان موکت به خوبی از نگرانی والدین در مورد حساسیت زا بودن الیاف موکت آگاهند و به این دلیل موکت اتاق کودک را با الیاف ضد آسم و آلرژی روانه بازار می‌کنند. حالا نزدیک به یک دهه است که تولیدکنندگان از الیاف ضد آلرژی و ضد حساسیتِ پلی آمید در تهیه انواع موکت استفاده می‌کنند.

انواع موکت اداری

مهم ترین فاکتوری که برای خرید موکت اداری باید در نظر گرفته شود، مقاومت آن در برابر تردد است. و موکت هایی که بافت آن به صورت لوپ باشد، بهترین گزینه برای این کاربری هستند. موکت های اداری همچنین باید ضد الکتریسیته ساکن و مقاوم در برابر حرارت باشند. شستشوی موکت های اداری همچنین باید ساده باشد. یکی از مزایای مهم موکت کردن فضاهای اداری این است که این نوع کفپوش، سر و صدای ناشی از قدم زدن کارمندان یا برخورد وسائل با زمین را کاهش می‌دهد و بهره وری را بالا می‌برد.

انواع موکت هتلی

یک موکت هتلی خوب باید تمام مزایای موکت خانگی و موکت اداری را داشته باشد. به این معنا که موکت هتلی باید علاوه بر مقاومت در برابر تردد، نرم و لطیف هم باشد. این ویژگی ها برای القای حس راحتی در مسافران اهمیت بسیار زیادی دارد. مسافران باید بتوانند با محیط هتل ارتباط احساسی برقرار کنند و وجود موکت به عنوان کفپوش حسی همانند خانه به آنها می‌بخشد. همچنین وجود موکت در هتل ها به کاهش چشمگیر صدای محیط می انجامد و می‌تواند باعث آرامش مسافران شود.

انواع موکت هتلی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها