در این مقاله قصد آن است تا مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی باهم انجام شود. هدف ما آن است که هر یک از این دو را با توجه به ویژگی های مشخصه خاص خود بررسی نماییم. آشنایی با مشخصات فنی هر یک از این دو محصول به شما خریداران عزیز کمک خواهد کرد تا خریدی مطمئن تر صورت دهید تا رضایت خاطر شما فراهم شود. پس ویژگی های مشترک و شباهت های کفپوش گرانولی و کفپوش تاتامی را از نظر خواهیم گذراند.
فهرست مطالب
مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی
این کفپوش ها عموما در ضخامت های حداقل 20 میلی متر تولید می شوند و ابعاد هر دوی این محصولات یک متر در یک متر می باشد. هر دوی کفپوش های گرانولی و تاتامی به صورت پازلی شکل، تولید و اجرا می شوند. نکته بسیار مهم در رابطه با ویژگی های ممیّزه این دو کفپوش این است که هر جا ویژگی ضربهپذیری کفپوش برجسته باشد، کفپوش تاتامی و کفپوش گرانولی نام هایی هستند که به وفور شنیده می شوند.
از نظر قیمت
در مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی از نقطه نظر هزینه خرید و اجرای کفپوش، کفپوش گرانولی نسبت به کفپوش تاتامی کمی ارزان قیمت تر است. البته اگر کفپوش گرانولی را با مدل های با کیفیت بالاتر مثل گلینو کار کنیم، با قیمت هایی به مراتب بالاتر روبرو خواهیم شد. همچنین کفپوش های گرانولی درجاریز بسیار گران قیمت تر هستند؛ امّا در میان کفپوش های گرانولی، مدل های تایل با کیفیت پایین تر و درجه چندم نیز هستند که در مقایسه با کفپوش تاتامی قیمت پایین تری دارند.
از نظر تنوع کاربری
در مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی از نقطه نظر تنوع کاربری و فضاهای اجرای کفپوش، باید بگوییم که کفپوش گرانولی از تنوع بیشتری برخوردار است. دلیل اصلی این امر آن است که از کفپوش گرانولی میتوانیم در فضاهای باز استفاده کنیم. این در حالی است که کفپوش تاتامی چنین کاربردی را در فضاهای باز ندارد. به همین جهت، در فضا هایی چون پارک، حیاط مدارس و مهدکودک ها و فضاهای بازی که در معرض عوامل جوی مختلف مانند نور آفتاب، رطوبت، باران و برف قرار دارند، از کفپوش تاتامی استفاده نمی کنند.
البته مشاهده شده که از کفپوش تاتامی در این گونه فضاها استفاده شده است. اما خبر بد آن که استفاده از این کفپوش در چنین فضاهایی، باعث می شود تا کفپوش، کیفیت و دوام خود را سریع از دست داده و مجبور به تعویض آن می شویم. اما نکته جالب توجه در رابطه با کفپوش تاتامی که به آن انعطاف کاربری خاصی میبخشد این است که به دلیل وزن کفپوش تاتامی می توانیم از آن روی دیوار نیز استفاده کنیم و در مهدکودک ها، به عنوان مثال، برای امنیت کودکان از کفپوش تاتامی به عنوان پوشش روی دیوار استفاده می کنند.
از نظر تنوع رنگ
در مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی از نظر تنوع رنگ، هر دوی این کفپوش ها از آن دسته کفپوش هایی به حساب می آیند که حق انتخاب گسترده ای را در اختیار کاربر قرار می دهند. اما هنگامی که بحث پیرامون کف فضاهای باز باشد، از این تنوع رنگی برای کفپوش های گرانولی کاسته می شود؛ چرا که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، کفپوشی را می طلبد که رنگ آن از رنگ های معدنی باشد؛ از اینرو، در چنین فضاهایی از رنگ های اُخرایی، یشمی، طوسی یا خاکستری و مشکیِ کفپوش های گرانولی بهره می برند.
اما اگر فضای مورد نظر شما فضای سرپوشیده است، می توانید از تنوع بیشتری از محصولات گرانولی بهره مند شوید. با این وجود، به طور کلی، تنوع رنگی کفپوش های تاتامی کمی بالاتر است و اگر می خواهید در محیط خود از تنوّع بیشتری بهره ببرید، میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
از نظر استانداردهای ضربه پذیری
در مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی از نظر قدرت ضربه پذیری، تاتامی از استانداردهای مطلوب بیشتری برخوردار است. اما به طور کلی، از آنجایی که در فضاهای کاربری ما علاوه بر ضربه پذیری، باید کفپوش ما فشار نقطه ای خوبی را نیز پوشش دهد، و از این حیث، کفپوش های گرانولی کمی برجسته تر می شوند.
به عنوان مثال، فرض کنید در باشگاه بدنسازی، دستگاه های سنگینی روی زمین قرار می گیرند و یا وزن ها و روی آن پرتاب می شوند. پس فشار نقطه ای مطلوب را کفپوش های گرانولی تامین خواهند کرد. با این حال، برای نمونه، در فضا هایی چون مهد کودک ها که امنیّت کودک حائز اهمّیت است، ضربهپذیری کفپوش عامل پررنگ تری است و به همین دلیل در این محیط ها کفپوش تاتامی می تواند مثمرثمرتر باشد.
از نظر قابلیت شست و شو
به طور کلی، کفپوش گرانولی و کفپوش تاتامی از جمله محصولاتی نیستند که قابلیت شستشوی آنها راحت باشد. اما در میان محصولات گرانولی، کفپوشی وجود دارد که رویه آن از پلی اورتان است و رینو نام دارد که محصول انحصاری شرکت کفپوشان می باشد. از گزینه های مناسب دیگر، کفپوش های درجاریزی هستند که در ساختار آنها پلی اورتان به کار رفته است. این دو مورد اخیر قابلیت شست و شوی خوبی را برای تان فراهم می کنند. اما هیچ یک از کفپوش های گرانولی و تاتامی، در مقایسه با سنگ، سرامیک و موزاییک، قابلیت شستشوی خوبی را نشان نمی دهند.
این نکته را نیز باید در نظر داشته باشیم که در مدل های درجاریزِ گرانولی در ساختار کفپوش، بین بخش های مختلف درز نیز وجود دارد که بستر مناسبی است برای رشد باکتری ها و میکروب ها! پس توصیه ما به شما این است که اگر قابلیت شستشوی کفپوش از اولویت های اصلی شما است، سراغ کفپوش های گرانولی و تاتامی نروید.
معایب کفپوش گرانولی
اگر کفپوش گرانولی فضای باز اجرا شود و کیفیت کفپوش نیز مناسب نباشد، به دلیل تابش نور آفتاب، کفپوش ما به سمت مرکز جمع خواهد شد. پیش از این نیز اشاره شد که کفپوش گرانولی قابلیت شستشوی پایینی دارد. نکته منفی دیگر در رابطه با گرانول این است که مقاومت رنگی بالایی ندارد و این مسئله در رابطه با رنگ های شیمیایی به کار رفته در کفپوش برجسته تر و نمایان تر خواهد بود.
معایب کفپوش تاتامی
کفپوش تاتامی نیز همان طور که اشاره شد، مانند کفپوش گرانولی، قابلیت شستشوی مناسبی ندارد. در ثانی، مقاومت نقطهای این کفپوش نیز پایین است. در ساختار کفپوش تاتامی درز وجود دارد که بستری است مناسب برای رشد باکتری ها و میکروب ها؛ که این عامل، بهداشت و سلامت را با مانع روبرو می کند.
مزایای کفپوش گرانولی
ضربه پذیری مناسب، فشار نقطه ای خوب، قابلیت جذب صدا و آکوستیک بودن کفپوش و قابلیت اجرا در فضاهای باز که در معرض عوامل جوی و طبیعی قرار دارند، از ویژگیهای مثبت کفپوش های گرانولی است که می توانید در نظر داشته باشید.
مزایای کفپوش تاتامی
اصولا، تنوع رنگ کفپوش تاتامی بالا است و در مقایسه با همتای گرانولی خود، ضربه پذیری مناسب تری دارد. از این کفپوش می توانید به عنوان پوشش دیوارها استفاده کنید و نکته آخر اینکه وزن کفپوش تاتامی نسبت به کفپوش گرانولی سبک تر است.
سوالات متدوال
تنوع کاربری کفپوش گرانولی چگونه است؟
کفپوش گرانولی از تنوع زیادی برخوردار است. دلیل اصلی این امر آن است که از کفپوش گرانولی میتوانیم در فضاهای باز استفاده کنیم.
مزایای کفپوش تاتامی چیست؟
تنوع رنگ کفپوش تاتامی بالا است و در مقایسه کفپوش گرانولی و تاتامی، می توان گفت تاتامی ضربه پذیری مناسب تری دارد. از این کفپوش می توانید به عنوان پوشش دیوارها استفاده کنید و نکته آخر اینکه وزن کفپوش تاتامی نسبت به کفپوش گرانولی سبک تر است.
مزایای کفپوش گرانولی چیست؟
ضربه پذیری مناسب، فشار نقطه ای خوب، قابلیت جذب صدا و آکوستیک بودن کفپوش و قابلیت اجرا در فضاهای باز که در معرض عوامل جوی و طبیعی قرار دارند، از ویژگیهای مثبت کفپوش های گرانولی است.