دشمن کفپوشت رو بشناس!
هر کفپوشی دشمنی داره
یکی از اصول کاری فروشگاه کفپوشان این است که بهترین گزینه های کفپوش برای کاربری های مختلف را به خریداران و مشتریان عزیز معرّفی کند.
در این راستا، یکی از فاکتورهای حیاتی برای معرفی کفپوش، شناسایی و ارائه اطّلاعات است در رابطه با عواملی که به کفپوش آسیب می رسانند و کفپوش را از کیفیّت اوّلیه خود دور می سازند. با توجّه به اهمّیت این موضوع، در این بخش می خواهیم این عوامل آسیب زا را در رابطه با انواع کفپوش های موجود به شما عزیزان معرّفی کنیم و توضیحاتی در باب این عوامل به شما عزیزان ارائه نماییم.
مواردی که به پارکت چوبی آسیب می رسانند
در رابطه با پارکت چوبی نکته مهم این است که با چند نوع مختلف پارکت چوبی مواجه هستیم. از انواع پارکت های چوبی موجود می توانیم به پارکت کلاسیک، پارکت مهندسی شده و پارکت سالید اشاره کنیم. عموما پارکت های چوبی در برابر اجسام سنگین مقاومت لازم را ندارند و در برابر خط و خش آسیب پذیر هستند؛ چرا که بافت چوب اصولا بافت سختی نیست.
عامل آسیب زای بعدی آب است که به ویژه عاملی آسیب زا برای پارکت کلاسیک شناخته می شود؛ چرا که لایه زیرین آن از چسب بوده و در ساختار آن و بین تایل های چوب از بتونه استفاده می شود و در لایه رویین آن رزین به کار رفته است که در صورت ایجاد رطوبت و نم، کفپوش پارکت ما دچار مشکل خواهد شد و ورم می کند.
دشمن کفپوش پی وی سی چیست؟
کفپوش پی وی سی ویژگی های کاربری بسیار متنوّع و گسترده ای دارد. یکی از مواردی که برای کفپوش می تواند مشکل آفرین باشد، تغییرات دمایی یا گرما و سرما است. این کفپوش ها در تماس با گرما و سرما دچار تغییر ابعاد می شوند و مشکلی که در این میان میتواند حاصل شود، جمع شدن کفپوش پی وی سی به سمت مرکز است و در نتیجه میان تایل ها یا رول های کفپوش فاصله ایجاد می شود.
یک نکته دیگر که نباید از نظر دور داشت این است که در پروژه هایی که کفپوش پی وی سی با چسب اجرا می شود، به عنوان مثال در آشپزخانه ها، باید در نظر داشته باشیم که وجود آب در چنین فضاهایی باعث می شود که خاصیّت چسبندگی چسب از میان رفته و کفپوش از جای خود جدا شود و حتّی می توانیم شاهد وجود حباب هایی در زیر سطح کفپوش باشیم.
عوامل آسیب زای موکت کدام ها هستند؟
انعطاف کاربری موکت بالا است و به کمک جدیدترین فناوریها بسیاری از مشکلات موکت و معایب آن جبران شده اند. به عنوان مثال، برخلاف گذشته، موکت های امروزی موجود در بازار قابلیّت آنتی استاتیک را دارا می باشند. این محصولات قابلیّت بازیافت دارند و برای محیط زیست پاکیزه به حساب می آیند. خاصیّت قابل توجّه موکت های امروزی مقاومت آنها در برابر تردّد بالا است و تا حدود زیادی در برابر لکّه ها مقاوم تر شده اند.
امّا باید در نظر داشت که هنوز مشکل لکّه ها وجود دارد. موکت های فضاهای پر تردّد مانند موکت اداری ، دارای ساختار لوپ هستند که نام دیگر این ساختار، ساختار گره ای است. در این ساختار، تمام نخ ها که در ردیف بافت موکت قرار دارند، یکپارچه هستند و اگر جسمی نخ را از لایه بکینگ خارج کند، اصطلاحا موکت نخکش میشود و موکت ما آسیب می بیند. نکته دیگر این است که اگر موکت خوب نصب نشده باشد، این امکان وجود دارد که از زاویه های کناری دچار آسیب و مشکل شود. اگر الیاف موکت بلند باشد، در صورت قرار گرفتن اجسام سنگین، مثل میز و صندلی، برای مدّت زمانی طولانی، دچار کوبیدگی الیاف می شوند و جا یا ردّ این اجسام بر روی موکت باقی خواهد ماند.
چه عواملی به پارکت لمینیت آسیب می رسانند؟
پارکت لمینت یکی از آن دست محصول هایی است که تمام ویژگی های پارکت های تمام چوب را داراست و در قیمت های بسیار ارزان تر و به صرفه تر تولید و توزیع می شود. با تمام این اوصاف، پارکت لمینیت در برابر برخی عوامل بسیار ناتوان عمل می کند. این عوامل، سرما و گرما یا همان تغییرات دمایی هستند. از این جهت که پارکت های لمینت با کلیک به هم وصل می شوند، اگر درجه دمای بالایی از لایه زیرین به پارکت ها وارد شود، بر اثر این تغییراتِ دمایی، در صورتی که روی پارکت ها راه برویم، صدای زیادی در بخش های کلیک دار پارکت لمینیت به گوش می رسد.
با تمام این اوصاف، دشمن اصلی پارکت لمینیت، رطوبت است؛ به این معنا که اگر رطوبت و نم برای مدّت زمانی قابل توجّه روی پارکت لمینیت قرار گیرد، بلا فاصله شاهد ورم کردن لمینیت ها خواهیم بود. مورد دیگر که حائز اهمّیت است این است که اگر لمینیت را در جاهایی نصب کنیم که زیر آن خالی باشد، در اثر رفت و آمد، کفپوش اصطلاحا دچار بازی می شود؛ یعنی پارکت ها بالا و پایین می روند و کلیک های کفپوش به صدا در می آیند.
دشمن کفپوش فوم دار
قابلیّت قابل توجّه کفپوش فوم دار ، قدرت ضربه پذیری فوق العاده آن است که همین امر باعث شده تا در کاربری های ورزشی و همچنین مهدکودک ها به وفور از آن استفاده شود. با این وجود، فشارهای نقطهای از عوامل آسیب رسان به کفپوش های فوم دار هستند. به عنوان مثال، اگر از آنها به عنوان کفپوش باشگاه بدنسازی استفاده کنید که وسایل سنگین روی آنها قرار می گیرند، دچار فرو رفتگی میشوند و همین عامل سبب میشود تا جای فرورفتگی ها روی کفپوش بر جای بماند و از کیفیّت و نمای آن کاسته شود.
عوامل آسیب رسان به کفپوش پی وی سی ورزشی
به دلیل قیمت مناسب و فشار نقطه ای بالای کفپوش های پی وی سی، این کفپوش ها در کاربری کفپوش سالن های ورزشی چند منظوره و باشگاه های بدنسازی طرفداران پر و پا قرصی را به خود جذب کرده اند. امّا به دلیل نوع ساختارشان می توانند دچار جمع شدگی شوند و به همین دلیل در برخی پروژه ها شاهد ایجاد فاصله بین بندهای رول هستیم و حتّی در برخی موارد این فاصله ها تا چند سانتیمتر قابل مشاهده است.
دشمن کفپوش های تایل فضای باز کدام ها هستند؟
طرّاحی کفپوش های تایل فضای باز عموما به صورتی است که در برابر تابش نور آفتاب، سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. امّا یکی از مواردی که حائز اهمّیت است و البتّه کمپانی های معتبر و شناخته شده تولیدی کفپوش فضای باز ، برای این موضوع برنامه ریزی کرده اند و ابزارهایی برای آن تولید کردهاند، به مبحث انبساط بر می گردد؛ به این معنا که هنگامی که کفپوش های فضای باز در معرض گرما و انبساط قرار می گیرند، کفپوش در محلّ خود دچار افزایش ابعاد و اندازه می شود و این مسئله به کلیک های کفپوش فشار وارد می کند و افزایش ابعاد در فضای زیادی گسترش پیدا می کند. نتیجه آن خواهد بود که کفپوش ما دچار ورم می شود.
نویسنده: بهنام رشیدی
پرسش های متداول
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h4″ question-0=”مواردی که به پارکت چوبی آسیب می رسانند، کدام ها هستند؟” answer-0=”پارکت های چوبی در برابر اجسام سنگین مقاومت لازم را ندارند و در برابر خط و خش آسیب پذیر هستند و همچنین رطوبت می تواند به آنها آسیب برساند.” image-0=”” headline-1=”h4″ question-1=”انواع پارکت چوبی کدام ها هستند؟” answer-1=”پارکت کلاسیک، پارکت مهندسی شده و پارکت سالید” image-1=”” headline-2=”h4″ question-2=”عوامل آسیب رسان به کفپوش پی وی سی چه هستند؟” answer-2=”تغییرات دمایی یا گرما و سرما” image-2=”” headline-3=”h4″ question-3=”دشمن کفپوش های تایل فضای باز کدام ها هستند؟” answer-3=”طرّاحی کفپوش های تایل فضای باز عموما به صورتی است که در برابر تابش نور آفتاب، سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. امّا یکی از مواردی که حائز اهمّیت است و البتّه کمپانی های معتبر و شناخته شده تولیدی کفپوش های فضای باز، برای این موضوع برنامه ریزی کرده اند و ابزارهایی برای آن تولید کردهاند، به مبحث انبساط بر می گردد؛ به این معنا که هنگامی که کفپوش های فضای باز در معرض گرما و انبساط قرار می گیرند، کفپوش در محلّ خود دچار افزایش ابعاد و اندازه می شود و این مسئله به کلیک های کفپوش فشار وارد می کند و افزایش ابعاد در فضای زیادی گسترش پیدا می کند. نتیجه آن خواهد بود که کفپوش ما دچار ورم می شود.” image-3=”” count=”5″ html=”true” css_class=””]