کفپوش, کفپوش PVC

تاریخ کفپوش پی وی سی و انواع آن از گذشته تا امروز

تاریخ کفپوش پی وی سی

کفپوش های پی وی سی و اهمیت آنها در طول تاریخ کفپوش سازی

از زمانی که کفپوش در عصر حاضر به صورت یک صنعت مشخص در آمده، شاهد آن بوده ایم که مشتریان برای ساختن کف خانه ها، مراکز تجاری و اداری، سطح شهر و … طیف گسترده ای از کفپوش ها از سنگ گرفته تا پارکت و کفپوش های پی وی سی و … را انتخاب کرده اند.
انسان در طول تاریخ از تجربه پیشینیان در هر صنعتی بهره برده است و صنعت کفپوش نیز از این موضوع مستثنی نیست.
شاید اولین کفپوش هایی که انسان برایکف خانه اش ساخت، از عناصر طبیعی همچون سنگ بوده باشد اما به مرور زمان و با پیشرفت علم و تکنولوژی مواد سازنده در کفپوش بناهای دست ساز بشر نیز تغییر و رشد چشمگیری یافت.
اما در دنیای امروز یکی از پر کاربرد ترین و مشهورترین انواع کفپوش، کفپوش پی وی سی است.
کفپوش های پی وی سی مشخصه و جزو اصلی و اساسی ساخت ساختمان ها و خانه ها در سرتاسر دنیا بوده اند؛ چراکه ویژگی های فنّی و زیباشناختی آن به گونه ای بوده که مقبولیت عام را برای آن به ارمغان آورده است.
داستان و تاریخ کفپوش پی وی سی حاکی از آن است که اصالت و خلاقیت به کار رفته در این محصول توانسته در برآورده ساختن نیازهای بشر امروز در حوزه ساخت و ساز تاثیر بسزایی داشته باشد، و سبک زندگی مردم را نیز تغییر دهد.

تاریخ کفپوش پی وی سی و انواع آن از گذشته تا امروز

نگاهی به ریشه های ساخت کفپوش پی وی سی

یک پزشک فرانسوی در قرن نوزدهم میلادی بود که این ماده را کشف کرد. اولین آزمایش ها در رابطه با وینیل و پی وی سی در دهه 30 میلادی صورت گرفت و این محصول اولین بار در نمایشگاه «قرنِ پیشرفت» شیکاگو در سال 1933 در معرض نمایش عمومی قرار گرفت. البته جنگ جهانی دوم نیز در شناخت عمومی این محصول تاثیر بسزایی داشت؛ چراکه تحقیقات صورت گرفته مجبور شدبه دلیل مشکلات ناشی از یافتن منابع مواد خام، تمرکز خود را بر استخراج وینیل به عنوان جایگزینی برای لاستیک قرار دهد. اما کاربردهای صنعتی این ماده پس از جنگ جهانی چند برابر شد. و بالاخره در سال 1947، نخستین کفپوش وینیل و پی وی سی در کشور سوئد با نام «تارکِت» متولد شد.

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”green” icon_type=”pixelicons” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-info”]

همچنین می‌توانید درباره‌ی تاریخچه ماده اولیه کفپوش ها بخوانید.

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text]

رویکردهای نوین تهیه کفپوش در دهه 50 میلادی

تاریخ کفپوش پی وی سی در دهه 50 میلادی شاهد رشد چشمگیری در عرصه خلاقیت و آزمایش های صورت گرفته بر روی این ماده جدید بود. ویژگی های ممتاز این ماده از جمله دوام فوق العاده، انعطاف بالا، امکانات متنوع برای طراحی و مقرون به صرفه بودن این ماده باعث شد تا به تولید انبوه برسد و در تمامی صنایع و مقاصد خانگی و ساختمانی به طور گسترده ای به کار رود. صنعت پی وی سی آرام آرام در آمریکای شمالی و اروپا رشد کرد. به عنوان مثال برند «سامر» در فرانسه که یکی از شرکت های بنیان گذار تارکت بود از جمله برندهایی است که در این عرصه جایگاه ویژه ای دارد.
در سال 1957 بود که قابلیت بازیافت این ماده به اثبات رسید و این امر در کاهش تبدیل پسماندهای پی وی سی به زباله تاثیر شگرفی داشت؛ چراکه می توانستند این ماده را بازیافت کنند و دوباره مورد استفاده قرار دهند.

انقلاب در وینیل و پی وی سی

در طول تاریخ کفپوش پی وی سی دهه شصت میلادی را می توان نقطه عطف به حساب آورد. در این دوره کاربرد گسترده پی وی سی در مواد ساختمانی، اجزای سازنده اتومبیل، بسته بندی غذا و مواد دارویی و حتی صنعت لباس و پوشاک، نشان از مقبولیت عمومی این ماده داشت. برای درک بهتر این موضوع فقط کافی است به رشد انفجاری تولید سالانه این ماده از 220 هزار تن در سال 1950 به 6 میلیون تن در سال 1970 اشاره کرد.
این جهش خیره کننده در تولید پی وی سی و وینیل در صنعت کفپوش نمود بیشتری پیدا کرد. از سوی دیگر استفاده از پی وی سی در کفپوش بیمارستان ، کفپوش مدارس ، کفپوش ادارات و کفپوش خانه در دهه 70 میلادی در سراسر جهان مقبولیت گسترده ای پیدا کرد.
آنچه از تاریخ کفپوش پی وی سی حاصل شده دورنمای روشنی است از استفاده گسترده تر این ماده در صنعت کفپوش در کنار استفاده از به روز ترین فناوری های قرن بیست و یکم.

کفپوش های پی وی سی با ویژگی های ممتاز در هزاره سوم

 

کفپوش پی وی سی فضای باز

یکی از مشکلاتی که در سالهای نخست تولید کفپوش وجود داشت عدم امکان استفاده از آن در فضاهای سرباز بود و این مشکل در حالی وجود داشت که بسیاری از ورزش ها و کاربری ها یی که نیاز به پوشش کف دارند در فضاهای سرباز قرار دارند.

کفپوش فضای باز

کفپوش های فضای باز با ورود خود تحول شگرفی را به وجود آوردند به گونه ای که امروزه شاهد بهره بری روز افزون از کفپوش در فضای باز هستیم که این کار مزیت های فراوانی را در بر دارد.

  • محصولات پی وی سی دارای استانداردهای بسیار مناسبی در ضربه گیری و حفظ سلامت کاربران به ویژه ورزشکاران هستند
  • قیمت کفپوش فضای باز در بسیاری موارد پایین تر از پوشش های قدیمی تر هستند
  • نصب و اجرای آسان دارند
  • تنوع رنگی بسیار مناسبی دارند
  • دارای تنوع ساختاری متنوعی هستند از همین رو قابلیت اجرای آنها بسیار متنوع و گوناگون میباشد. برای مثال از کفپوش های فضای باز صنعتی میتوان در مرغداری یا گاوداری استفاده کرد و در کاربردهای دیگر قابلیت استفاده در انواع ورزش از جمله تنیس و اسکیت و والیبال و… وجود دارد

محصول مناسب این کاربری کفپوش ورزشی فضای باز می باشد

کفپوش های هموژن و هتروژن

کفپوش های هموژن به کفپوش هایی گفته میشود که دارای ساختار یکپارچه هستند و همانند یک پارکت تمام چوب با از بین رفتن لایه رویه باز هم قابل استفاده هستند. این ویژگی به کف پوش های هموژن قابلیت استفاده در فضاهای پرتردد با شست و شوی بالا همانند بیمارستان را میدهد.

یکی از محصولاتی که در دسته کفپوش هموژن قرار دارد کفپوش بیمارستانی اپتیما می باشد.

کفپوش بیمارستانی اپتیما

کفپوش های هموژن گران قیمت هستند از همین رو کفپوش های هتروژن که دارای لایه زیرین پی وی سی هستند در تلفیق با لایه رویه کفپوش های هموژن تولید میشوند تا قیمت مناسب تری داشته باشند.کفپوش بیمارستانی پریمو پرمیوم جزو کفپوش های هموژن موجود در بازار است و از جمله کفپوش های هتروژن پر فروش کشور میتوان به کفپوش بیمارستانی اسمارت ساخته کمپانی معتبر تارکت اشاره کرد.

کفپوش بیمارستانی اسمارت

منبع

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها