کفپوشها

آنچه باید در مورد زیرسازی کفپوش لمینت قبل از نصب بدانید

زیرسازی کفپوش لمینیت

زیرسازی کفپوش لمینیت کمک به راحتی، زیبایی و دوام بیشتر

کفپوش لمینیت به دلیل داشتن ظاهر زیبا و طبیعی اش، میتواند انتخاب وسوسه انگیزی برای خانه یا محل کارتان باشد. اگر قبلا سراغ کفپوش های دیگری مانند پارکت یا وینیل رفته اید، حتما میدانید که این کفپوش ها هنگام نصب، به هیچ گونه زیرسازی نیازی ندارند زیرا ضخامت بالای این کفپوش ها هرگونه ناهمواری را به خوبی پوشش میدهد. اما زیرسازی پارکت لمینت ، گزینه ای است که قبل از نصب حتما باید به آن توجه کنید. از آنجاكه تخته های لمینیت ضخامت نسبتا پایینی دارند، قرار دادن لایه ای از فوم در زیر تخته ها، میتواند به تمیزی و یکدست بودن سطح کار و افزایش دوام کفپوش کمک شایانی کند.

البته برخی از لمینیت های تولید شده، از قبل دارای یک لایه زیرین هستند که هنگام نصب، دیگر نیازی به لایه ای اضافه برای آماده سازی سطح زمین نیست. حال بد نیست کمی بیشتر در مورد لایه زیرین این کفپوش بدانیم و بفهمیم كه چرا قبل از نصب لمینیت، باید زیرسازی صورت گیرد.

  • لایه زیرین لمینیت چیست؟

لایه زیرین لمینیت لایه ای از فوم است که هنگام نصب کفپوش لمینیت، برای هموار کردن سطح زمین، مابین زمین و تخته های لمینیت قرار میگیرد. این لایه کمک میکند تا سطح لمینیت صاف و یکدست باشد، کار نصب راحت تر انجام شود و تا حد زیادی راحتی کفپوش را افزایش دهد. این لایه یا به صورت لایه ای چسبیده به تخته های لمینیت وجود دارد یا به صورت یک لایه رول جداگانه از جنس پلی اتیلن، فوم، نمد یا چوب پنبه، قبل از نصب لمینیت، زیر آن قرار میگیرد. عرض این فوم ها معمولا به یک متر یا کمی بیشتر و طول آنها مابین 9 تا 30 متر و ضخامت آنها بین 6 تا 8 میلی متر است.

یکی از مزایای استفاده از لایه جداگانه برای زیرسازی کفپوش لمینیت، نسبت به لایه هایی که از قبل، زیر تخته های لمینیت چسبانده شده اند، این است که نهایتا با این اقدام، سطح یکدست تری ایجاد میشود.

  • ضرورت استفاده از زیر لایه برای کفپوش لمینیت

از آنجاکه لمینیت برخلاف کفپوش های چوبی مانند پارکت، ضخامت بالایی ندارد، وجود یک لایه اضافی زیر آن ضروری است. آنچه در ادامه می آید درباره این است كه چرا استفاده از این لایه ضرورت دارد.

اصلاح نقص های جزیی سطح زمین

معمولا سطح زمین دارای پستی و بلندی های ریزی است و کاملا صاف و یکدست نیست. کفپوش های چوبی یا پارکت ها، سنگ و سرامیک به خوبی ناصافی های زیر کار را پوشش میدهند بدون اینکه نیازی به زیرسازی و لایه زیرین باشد. اما کفپوش لمینیت بر خلاف آنها، پستی بلندی ها را کاملا پوشش نمیدهد و استفاده از لایه زیرین به جلوگیری از آسیب تخته های لمینیت کمک شایانی میکند.

زیرسازی کفپوش لمینیت

ایجاد سطحی نرم و راحت

هنگامی که لمینیت را روی سطح سختی همچون بتن نصب میکنید، شاید بهتر باشد برای راحتی بیشتر سطح کفپوش، به لایه زیرین اضافه تری نیاز داشته باشید تا هنگام راه رفتن روی آن، سطح نرمی زیر پایتان احساس کنید. هرچه لایه زیرین، ضخیم تر باشد، راحتی بیشتری احساس میکنید.

جاذب صدا

لمینیت دارای تخته های نازکی است که وجود لایه زیرین، به شباهت بیشتر لمینیت به تخته های چوبی کمک میکند. پارکت هایی که از چوب طبیعی ساخته شده اند، به دلیل ضخامت بالایشان، مانع از انتقال صدا در داخل اتاق و طبقه زیرین میشوند. برعکس، کفپوش لمینیت با داشتن ضخامت کم که معمولا به بیشتر از 12 میلی متر نمیرسد، میتواند باعث انتقال صدا هنگام راه رفتن روی آن شود. در نتیجه زیرسازی کفپوش لمینیت با استفاده از لایه های مخصوص این کفپوش، به جذب بیشتر صدا کمک میکند.

همچنین می‌توانید درباره‌ی مقایسه کفپوش وینیل تایل و رول بخوانید.

کنترل رطوبت

در مکان هایی که احتمال نفوذ رطوبت از کف زمین به سطح کفپوش وجود دارد، استفاده از لایه زیرین ضد رطوبت، کاملا توصیه می شود. به علاوه استفاده از لایه فومی زیر لمینیت، مانع از انتقال رطوبت میشود.

  • مزایای استفاده از لایه زیرین کفپوش لمینیت

ایجاد سطح نرم تر

جاذب صدا

کمک به چفت شدن تخته ها در یکدیگر

کمک به جذب رطوبت

  • معایب استفاده از لایه زیرین کفپوش لمینیت

ایجاد هزینه اضافی

افزایش یک مرحله اضافی برای نصب کفپوش

انتقال حس تو خالی بودن کف زمین هنگام راه رفتن روی آن

  • نصب لایه زیرین در چه صورتی ضرورت ندارد؟

تنها زمانی هیچ گونه نیازی به استفاده از لایه زیرین برای کفپوش لمینیت نیست که این لایه از قبل زیر تخته چسبانده شده باشد. امروزه بیشتر کفپوش های لمینیت، دارای این لایه هستند. حدود 70 درصد از لمینیت های ساخت شرکت پرگو، دارای این لایه هستند. وجود یک لایه زیرین اضافی برای کفپوشی که از قبل دارای این لایه بوده است، میتواند برای کفپوش مضر باشد. هرچند میتوان برای مکانهای مرطوب، از لایه اضافی ضد بخار هم استفاده کرد.

علاوه بر این، اگر از لمینیت در اتاق هایی که تردد زیادی در آن ندارید، مانند رختکن یا پاسیو، استفاده میکنید، میتوانید بدون استفاده از لایه زیرین، این کفپوش را نصب کنید، زیرا وجود این لایه میتواند سهم زیادی از مبلغ خرید را به خود اختصاص دهد!

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها