کفپوش

درز جوش چیست؟

درز جوش چیست؟

اجرا و نصب کفپوش مراحل مختلفی دارد. یکی از مهمترین و حیاتی ترین مراحل که به دقّت ویژه ای نیازمند است، درز جوش نام دارد. در هنگام نصب رول ها یا تایل های کفپوش، درزها یا فواصل میان آنها را با استفاده از نوعی مفتول می پوشانند. مرحله درز جوش در اجرا و نصب کفپوش مرحله ای است شبیه به بندکشی در اجرای موزاییک، سرامیک یا آجر.

اسامی مختلف درز جوش

درز جوش نام مرسوم این مرحله نصب و اجرای کفپوش در کشور ایران است. با این حال، درز جوش به نام های دیگری نیز شناخته می شود. درزگیر یا فتیله نیز نام های دیگر این اصطلاح تخصّصی در حوزه کفپوش هستند.

انواع درز جوش

انواع درز جوش

به طور کلّی، درز جوش به دو دسته اصلی تقسیم می شود که عبارتند از: درز جوش گرم و درز جوش سرد .

درز جوش گرم

در روش درز جوش گرم، فتیله ها یا مفتول هایی وجود دارند که در دستگاه قرار می گیرند. این فتیله ها همرنگ کفپوش انتخاب و طرّاحی می شوند. دستگاه مورد نظر، این مفتول ها یا فتیله ها را با حرارت ذوب می کند و مادّه حاصله خمیری شکل است که سَریِ نازکِ دستگاه، خمیر حاصله را در مرکز اتّصال دو بند یا دو تایل کفپوش قرار می دهد. بعد از مدّتی، این بندها جدا می‌شوند و کفپوش حاصله به صورت یکپارچه در می آید. این روش، یعنی درز جوش گرم بسیار پرکاربرد است.

درز جوش سرد

روش دوّم، یعنی درز جوش سرد، رویکرد متفاوتی دارد. برخی شرکت ها از کفپوش های خاصّی استفاده می کنند. به عنوان مثال، شرکت نورا از کفپوشی استفاده می کند که در موادّ تشکیل دهنده آن پی وی سی وجود ندارد. اگر در این محصولات از روش درز جوش گرم استفاده شود، این مواد به صورت یکپارچه با کفپوش در نمی آیند. به همین دلیل است که شرکت هایی چون نورا از روش درز جوش سرد برای محصولات خود استفاده می کنند. درز جوش سرد مانند چسب آکواریوم عمل می کند و نیازی به دستگاه حرارتی ندارد و به صورت یک پمپ چسبی کار می کند. در این روش، فضاها یا درز ها پر می شوند و پس از خشک شدن، مادّه حاصله کار به صورت یکپارچه در می آید و از کیفیت بالایی برخوردار است.

کاربرد درز جوش

کاربرد درز جوش

از درز جوش در بسیاری از صنایع استفاده می شود و در بسیاری از فضاها کاربرد دارد. امّا بخش هایی هستند که کاربرد درز جوش در آنها الزام آور و اجباری است. به عنوان مثال، در کاربری های بیمارستانی به دلیل اهمّیت مسائل بهداشتی و اینکه باکتری ها میان درزهای کفپوش قرار نگیرند، استفاده از درز جوش اهمّیتی ضروری پیدا می کند و وجود درز جوش باعث می شود تا کفپوش ما به صورت یکپارچه درآید و فضایی میان آن برای رشد باکتری ها وجود نداشته باشد. کاربرد دیگر درز جوش در سالن های ورزشی، بویژه سالن های ورزشی چند منظوره است. در این فضاها اگر میان فاصله ها و بندهای تایل ها یا رول ها درز جوش قرار نگیرد، پس از مدّتی کفپوش می تواند دچار آسیب شود و به عنوان مثال، لبه های کفپوش بالا بیایند و در طولانی مدّت از عمر آن کاسته شود و ناگفته پیداست که چنین وضعیّتی می تواند باعث آسیب ورزشکارانی شود که میزان تحرّک بالایی دارند.

ویژگی های درز جوش

اوّلین ویژگی درز جوش، یکسان سازی سطح کفپوش و جلوگیری از به وجود آمدن درز یا فاصله است. ویژگی دیگر درز جوش این است که به کفپوش نصب و اجرا شده در محلّ کار، ظاهر و نمایی زیبا می بخشد و استانداردهای زیبایی شناسی کاربر را تامین می کند. ویژگی جالب توجّه دیگر درز جوش افزایش طول عمر کفپوش است که نقش درز جوش در این میان جلوگیری از بیرون آمدن لبه های کفپوش یا پاخور شدن آن است.

آیا خودمان می توانیم درز جوش را نصب کنیم؟

درز جوش چیست؟

همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، اجرای درز جوش گرم، نیاز به دستگاه دارد که در تخصّص نصّاب های این حوزه است؛ بویژه در کاربری های بیمارستانی نیازی مُبرَم به فیکس کردن لبه های کفپوش وجود دارد و حتّی یک قسمت از کفپوش برش خورده و جدا می شود تا درز جوش به صورت عمقی در محلّ کار پیاده و متّصل شود. اهمّیت و اجرای دقیق این فرآیند مستلزم کار نصّاب های تخصّصی است و خود خریدار نمی تواند این کار را انجام دهد. پس کاربران و خریداران عزیز توجّه داشته باشند که بویژه در کاربری های بیمارستانی و ورزشی حتما حتما از وجود نصّاب تخصّصی استفاده شود.

خرید درز جوش

همان طور که در مقدّمه نیز اشاره کردیم، درز جوش یکی از مراحل فرآیند نصب و اجرای کفپوش است و طبیعتا خریداران کفپوش اقدام به خریداری جداگانه مفتول درز جوش نمی کنند؛ چرا که بویژه در نوع درز جوش گرم نیازی به خریداری دستگاه های گران قیمتی دارند.
از این جهت فروشگاه کفپوشان در مرحله نصب و اجرای کفپوش، اگر لزوم به استفاده از درز جوش ببیند در پکیج نصب و اجرای کفپوش مورد نظر شما، درز جوش را نیز قرار می‌دهد که نصّابان تخصّصی شرکت، این فرآیند را با دقّت و به طور کامل برای شما عزیزان صورت می دهند.

نویسنده: بهنام رشیدی

پرسش های متداول

پرسش: اهمّیت درز جوش در چیست؟
پاسخ: بخش هایی هستند که کاربرد درز جوش در آنها الزام آور و اجباری است. به عنوان مثال، در کاربری های بیمارستانی به دلیل اهمّیت مسائل بهداشتی و اینکه باکتری ها میان درزهای کفپوش قرار نگیرند، استفاده از درز جوش اهمّیتی ضروری پیدا می کند و وجود درز جوش باعث می شود تا کفپوش ما به صورت یکپارچه درآید و فضایی میان آن برای رشد باکتری ها وجود نداشته باشد. از طرف دیگر، اگر میان فاصله ها و بندهای تایل ها یا رول ها درز جوش قرار نگیرد، پس از مدّتی کفپوش می تواند دچار آسیب شود و به عنوان مثال، لبه های کفپوش بالا بیایند و در طولانی مدّت از عمر آن کاسته شود.

پرسش: ویژگی های درز جوش کدام ها هستند؟
پاسخ: یکسان سازی سطح کفپوش و جلوگیری از به وجود آمدن درز یا فاصله؛ به کفپوش نصب و اجرا شده در محلّ کار، ظاهر و نمایی زیبا می بخشد و افزایش طول عمر کفپوش که نقش درز جوش در این میان جلوگیری از بیرون آمدن لبه های کفپوش یا پاخور شدن آن است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها