کفپوش

زیرسازی کفپوش و اهمیت بالای آن

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

زیرسازی کفپوش چیست؟

به کلّیه مراحل اجرایی پیش از نصب و اجرای کفپوش نهایی، زیرسازی کفپوش گفته می شود که بستر لازم برای نصب و اجرای کفپوش را مهیّا می کند.

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

در زیرسازی کفپوش چه کارهایی انجام می شود؟

بسته به نوع کفپوش و کاربری مورد نظر ما، با انواع مختلف زیرسازی کفپوش مواجه هستیم. به عنوان مثال، هرچه کفپوش نازک تر و دارای ضخامت کمتری باشد، لایه زیرین مسطّح تر و تمیز تری نیازمند است تا در دراز مدّت و گذر زمان باعث ایجاد مشکل در کفپوش اجرا شده نشود.

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

انواع مراحل زیرسازی کفپوش

در این مقاله تلاش ما بر این است تا تمام مراحل زیرسازی کفپوش را برشماریم. امّا نکته حائز اهمّیت در این میان این است که برای اجرای تمام کفپوش ها، نیاز به اجرای تمامی این مراحل نیست و در برخی موارد، تنها بعضی از این مراحل در زیرسازی کفپوش اعمال می شوند.

ایجاد بستر سخت

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

اصولا در ساختمان ها بستر سخت وجود دارد. با این حال، در اجرای بخشی از پروژه ها که به کفپوش نیازمندیم، سطح مورد نظر ما نرم و از شن و خاک است. در چنین مواردی است که حتما باید از زیرسازی و بستر سخت به عنوان پیش نیاز برای اجرای نهایی کفپوش استفاده کنیم. در این موارد، برای ایجاد بستر سخت، عموما از بتن، موزاییک و سرامیک استفاده می کنند. در این میان، موزاییک بهترین گزینه است؛ چرا که سطح خوب و ترازی را در اختیار قرار می‌دهد. علیرغم همه ویژگی های بسیار خوب خود، در ساختار بتن امکان وجود ترک هست. مشکل دیگر، امکان انتقال نم و رطوبت بواسطه بتن می باشد. از طرف دیگر، امکان داشتن سطحی صاف و هموار و یکنواخت با بتن مهیّا نمی شود و با توجّه به این موارد، بتن گزینه خیلی ایده آلی محسوب نمی شود تا در زیرسازی از آن بهره ببریم. استفاده از موزاییک به عنوان ایده آل ترین گزینه در فضاهایی چون بیمارستان ها یا اماکن ورزشی که نیاز مبرمی به وجود سطح و بستری هموار احساس می شود، برجسته تر خواهد بود.

ساب زنی

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

مرحله بعدیِ زیرسازی، ساب زنی نام دارد که به دو روش تر و خشک انجام می شود. در بسیاری از موارد، روش ساب زنیِ تر گزینه بسیار مناسب تری است؛ چرا که گرد و خاک تولیدی در این روش از میزان بسیار پایینی برخوردار است؛ امّا در پایان این مرحله به حدّاقل یک دوره زمانی ده روزه نیاز داریم تا سطح مورد نظر کامل خشک شود و شرایط اجرای کفپوش فراهم آید.

بندکشی و پرداخت نهایی

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

اگر لایه زیرین فضای ما موزاییک یا بتن باشد، پس از مرحله ساب زنی، نصّاب از نوعی ماستیک که ترکیبی است از سیمان و چسب چوب استفاده می کند. چنین ترکیبی ویژگی های مشخّص و ممیّزه سیمان و چسب چوب را با هم دارد. مقاومت سیمان و خاصیت الاستیسیته چسب چوب، حالت ماستیکی به وجود می آید و بندهای موجود در سطح زیرین و چاله ها و ناهمواری های موجود در این سطح، توسّط نصّاب، پیش از اجرای کار رفع می‌شوند تا لایه نهایی پرداخت شود و در نتیجه برای اجرای کفپوش مهیّا و آماده شود.

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

استفاده از پلیمر مخصوص

زیرسازی کفپوش و  اهمیت بالای آن

در برخی موارد مشکلی در کار به وجود می آید و آن هم عدم اتّصال لایه زیرین و کفپوش است. برای مثال، در کفپوش های اپوکسی که قرار است روی موزاییک یا سرامیک اجرا شوند، علاوه بر آنکه روی موزاییک یا سرامیک را باید بتراشیم تا اتّصال مورد نظر ایجاد شود، باید از نوعی پلیمر استفاده کنیم که بتواند اپوکسی و موزاییک را به هم بچسباند و حالت چسبندگی لازم را در بین آنها به وجود آورد. در غیر این صورت، لایه زیرین اپوکسی به صورت پوست پوست در آمده و این مسئله باعث از بین رفتن اپوکسی خواهد شد و از آنجایی که با عدم اجرای این مرحله در برخی موارد شاهد بوده‌ایم که اپوکسی سریع از میان رفته و همین امر باعث تحمیل هزینه های گزاف برای کاربر می شود، توصیه این است که در چنین مواردی از پلیمر های مخصوص استفاده شود.

فروش ویژه

زیرسازی در چه مواردی الزامی است؟

در کفپوش هایی که از ضخامت کمتری برخوردارند و نازک تر هستند، به عنوان مثال، در کفپوش های مسکونی و کفپوش های بیمارستانی و البتّه کفپوش های ورزشی که ضخامت بالاتر از دو مورد پیشین را دارند، امّا فیکس بودن لبه های کفپوش از اهمّیت فوق العاده بالایی در آنها برخوردار است، از زیر سازی استفاده می شود که تأثیر بسزایی بر طول عمر کفپوش خواهد داشت. امّا در رابطه با کفپوش هایی که ضخامت بیشتری دارند میزان حسّاسیت نسبت به زیرسازی کمتر خواهد بود. به عنوان مثال، در پارکت لمینت ، در لایه زیرین کفپوش از فوم استفاده می شود. در مدل کفپوش های دیگر چون کفپوش های تاتامی و کفپوش های گرانولی الزام به استفاده از زیرسازی کمتر است.

فروش ویژه

آیا زیرسازی در طول عمر کفپوش تاثیر گذار است؟

دو عامل در طول عمر کفپوش تاثیر بسزایی دارند؛ یکی خود کیفیت کفپوش است و مورد بسیار مهم و حائز اهمّیت زیرسازی پیش از اجرای کفپوش می باشد. مورد دوّم، اهمّیت تیم و مراحل اجرایی را به طور مشخّص نشان می دهد؛ به این معنا که ممکن است کفپوشی با کیفیت فوق العاده بالا تهیه کنید، امّا به دلیل عدم اجرای مناسب زیرسازی به مشکل برخورده و از طول عمر کفپوش کاسته شود و ناگفته پیداست که این امر چه قدر بر افزایش هزینه ‌های شما برای نصب و اجرای کفپوش تاثیرگذار خواهد بود و در نهایت به ضرر شما تمام خواهد شد. سخن پایانی اینکه موارد دیگری نیز در زیرسازی وجود دارند و به عنوان مثال، تیم اجرایی می تواند لایه زیرین را برداشته و از چسبِ سنگ استفاده کند و موارد دیگری نیز وجود دارند که در قالب این مقاله نمی گنجد و توضیحات مفصّل خود را دارند. توصیه ما به شما خریداران و مشتریان عزیز این است که علاوه بر خریداری کفپوشی با کیفیت بالا که بتواند نوع کاربری شما را در دراز مدّت تضمین کند، حتما با کارشناسان و متخصّصان فروشگاه کفپوشان برای کسب اطّلاعات از زیرسازی، نوع و مراحل آن مشاوره های دقیق و لازم را دریافت کنید و از اهمّیت این مرحله از کار غافل نشوید!

نویسنده: بهنام رشیدی

پرسش های متداول

 

اهمّیت زیرسازی در چیست؟

در کفپوش هایی که از ضخامت کمتری برخوردارند و نازک تر هستند، به عنوان مثال، در کفپوش های مسکونی و کفپوش های بیمارستانی و البتّه کفپوش های ورزشی که ضخامت بالاتر از دو مورد پیشین را دارند، امّا فیکس بودن لبه های کفپوش از اهمّیت فوق العاده بالایی در آنها برخوردار است، از زیر سازی استفاده می شود که تأثیر بسزایی بر طول عمر کفپوش خواهد داشت.

عوامل تاثیرگذار بر طول عمر کفپوش کدام ها هستند؟

دو عامل در طول عمر کفپوش تاثیر بسزایی دارند؛ یکی خود کیفیت کفپوش است و مورد بسیار مهم و حائز اهمّیت زیرسازی پیش از اجرای کفپوش می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها