پارکتها

ساب و لاک زدن و تعمیر پارکت چوبی

ساب و لاک زدن و تعمیر پارکت چوبی

پارکت تمام چوب چیست؟

 

ساب و لاک زدن و تعمیر پارکت چوبی

پارکت تمام چوب ، یک نوع کفپوش چوبی است که در تایل های بسیار کوچک و یک الگوی هندسی منظم، طراحی و چیده میشود. طبیعی بودن چوب به کار رفته در آن، زیبایی آن را دو چندان میکند. اگر با روش های نگهداری پارکت چوبی آشنا باشید، برای مدت زیادی میتوانید از زیبایی آن لذت ببرید.

پارکت تمام چوب چیست؟ اما بعد از مدت زمان طولانی یا در اثر استفاده و نگهداری نادرست، ممکن است ظاهر زیبای اولیه خود را از دست بدهد. در این هنگام کفپوش به نوسازی نیاز دارد که به اصطلاح به آن ساب زدن پارکت یا ترمیم پارکت آسیب دیده می گویند. روش های مختلفی برای نوسازی و ترمیم پارکت وجود دارد،که محبوبترین آنها ساب و لاک زدن پارکت است. شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا رنگ کردن کفپوش چوبی پارکت امکان پذیر است؟ بله این امکان وجود دارد تا پارکت را رنگ چوب بزنید و زندگی دوباره به آن ببخشید. اما پیش از لاک زدن و براق کردن پارکت، نیاز است تا با ساب زدن آن را ترمیم کنید. برای انجام این کار شما به آموزش ساب و لاک زدن پارکت چوبی نیاز دارید. در اینجا شما را با چگونگی انجام این کار آشنا خواهیم کرد.

ساب و لاک زدن پارکت چیست؟

ساب و لاک زدن پارکت چوبی اصطلاحی است که برای تعمیر و مرمت پارکت چوبی استفاده می شود. فرآیندی که طی آن و پس از چند مرحله، پارکتهای چوبی آسیب دیده مجددا جانمایی می شوند، قسمتهای بادکرده تراشیده می شوند، تایلهای ترک خورده جایگزین می شوند و در نهایت در مراحل مربوط به لاک زدن و جلا دادن، پارکتها نو و براق می شوند. پیش از شروع به انجام این مراحل پیشنهاد میشود که آگاهی و تجهیزات خود را تکمیل کنید تا در میانه کار دچار وقفه نشوید. زمان مورد نیاز برای انجام این پروسه با توجه به متراژی که مورد بازسازی قرار خواهد گرفت متفاوت است اما حداقل یک هفته زمان را برای این کار در نظر بگیرید. فراموش نکنید که در برخی مراحل نیاز است کار را متوقف کنید تا آستر یا لاک کامل خشک شود، پس شتاب به خرج ندهید.
در نهایت و در مراحل پایانی شما می توانید رنگبندیهای طبیعی چوب را برای فضای خود انتخاب کنید. این مرحله همان بخشی از کار است که زیبایی پارکت مرمت شده را نمایان میکند و خستگی کار را از تن شما میزداید. فراموش نکنید که شما میتوانید پیش از شروع مراحل ساب و لاک زدن پارکت چوبی  به راحتی با فروشگاه کفپوشان تماس بگیرید و انجام این کار را به تیم متخصص این کار بسپارید.

ساب و لاک زدن پارکت چیست؟

آموزش مراحل ساب و لاک زدن پارکت چوبی

اگر قصد تعمیر و نوسازی پارکتهای چوبی آسیب دیده خود را دارید و بنا دارید که جلوه و زیبایی کفپوش خود را باز یابید، مهم است که مراحل انجام این کار را به دقت و به ترتیب پیش ببرید، برای هر مرحله زمان و وسایل مورد نیاز را منظور کنید و بدانید شتاب کردن تنها نتیجه را بدتر از پیش خواهد کرد. آموزش مراحل ساب و لاک زدن پارکت چوبی را با لیست وسایل مورد برای ترمیم پارکت شروع می کنیم:

آموزش مراحل ساب و لاک زدن پارکت چوبی

وسایل مورد نیاز برای ترمیم پارکت چوبی

– رنگ مخصوص چوب
– بتونه یا آستر
– قلمو و غلطک مخصوص رنگ
– پلی یورتن
– فیلر چوب
– سمباده

 آماده سازی و ساب زدن پارکت چوبی

در ابتدای کار باید تمامی وسایل و مبلمان روی پارکت را جمع کنید. سپس تمام سطح آن را جارو کنید و با کمک یک طی مرطوب که آب آن را کاملا گرفته اید، کفپوش را تمیز کنید، به گونه ای که اثری از گرد و غبار و لکه روی کفپوش باقی نماند. همچنین خوب است در این مرحله حواستان به خراش ها و شکاف های روی کفپوش باشد. در صورت وجود خراش ها، حتما باید به کمک فیلر مخصوص چوب، آنها را پر کنید. برای این کار بهتر است با روش تعمیر خراش های ایجاد شده روی سطح پارکت آشنا باشید. در صورت پر نکردن و ترمیم خراش ها، پس از رنگ کردن کفپوش چوبی پارکت، کار نهایی ظاهری زیبا و یکدست نخواهد داشت. همچنین ممکن است با قطعه هایی مواجه شوید که بر اثر سایش لق شده باشند و یا شکستگی داشته باشند. بهتر است در اولین قدم آن ها را با قطعه های سالم تعویض کنید تا در نهایت کفپوشی سالم و زیبا و یکدست داشته باشید.
سپس میتوانید سطح کفپوش را سمباده یا همان ساب بزنید تا سطحی صاف و یکدست داشته باشد. این مرحله بسیار مهم است و در نتیجه کار شما تاثیر شگرفی خواهد داشت. برای اینکار به دستگاه سمباده مخصوص ساب زدن نیاز دارید. این دستگاه دارای چهار سمباده با شماره های 30، 60، 80 و 100 است که به ترتیب شماره 30 زبرترین آن هاست و شماره های بعدی نرمتر محسوب میشوند.
چنانچه با نحوه ساب زدن پارکت چوبی آشنایی ندارید، دستگاه سمباده مخصوص را تیه نکرده اید و یا با عملکرد هر کدام از سمباده ها آشنا نیستید، بهتر است این کار را به متخصص آن واگذار کنید تا با استفاده از دستگاه مخصوص ساب زنی، اینکار را برای شما انجام دهد. فراموش نکنید در هر مرحله ای می توانید با یک تماس، تیم حرفه ای کفپوشان را در کنار خود داشته باشید.

آستر زدن

پس از آماده سازی ابتدایی کفپوش، نوبت به آستر زدن میرسد. در صورت استفاده از رنگ لاتکس، از آستر لاتکس و در صورت استفاده از رنگ روغن، از آستر روغنی استفاده کنید. این کار را با کمک قلمو یا غلطک مخصوص رنگ انجام دهید. در یک تشت لاک نیم پلی استر براق، تینر و هاردنر را مخلوط کنید. برای هر مترمربع پارکت نیاز است که شما مخلوطی به اندازه 350 تا 400 گرم تهیه کنید برای دو دست لاک و آستر زدن. کل کار را با استفاده از غلطک، و گوشه ها را به وسیله قلمو رنگ بزنید. اجازه دهید تا آستر کاملا خشک شود. حداقل زمان برای خشک شدن 24 ساعت است.

آستر زدن
پس از خشک شدن آستر، بد نیست تا دوباره روی کفپوش را سمباده بزنید تا لایه رنگی که قرار است استفاده کنید، کاملا بدون نقص باشد. پس از سمباده زدن دوباره تمام گرد و غبار های اضافی را جارو بکشید و سطح کفپوش را تمیز کنید.

تفاوت پارکت چوبی و پارکت لمینت

بتونه، آستر و رنگ کردن

در این مرحله نوبت به بتونه کردن پارکت می رسد. رنگ بتونه با توجه به رنگ چوب اصلی، به سه دسته روشن، متوسط و تیره تهیه می شود. بتونه مایعی خمیری شکل متشکل از مل،اخرا، سیریش، امرا و گِل ماشین است و برای پرکردن درزها و شکافهای به وجود آمده استفاده می شود. پس از بتونه کاری و گذشت زمانی 2 تا 3 ساعته برای خشک شدن آن نوبت رنگ کردن پارکت میرسد. حال اجازه دهید تا رنگ کاملا خشک شود. 12 ساعت برای خشک شدن رنگ کافی است اما به دلیل بوی نامطبوع پیشنهاد می شود تا 24 ساعت محل را تخلیه کنید. شاید نیاز باشد که یک یا دو لایه دیگر رنگ روی کفپوش بزنید. فقط باید دقت داشته باشید که لایه رنگ ها نازک باشند، زیرا لایه های ضخیم دیرتر خشک میشوند و برای مدت زمانی چسبنده خواهند بود. پس از هر لایه رنگ، کل کار را سمباده بزنید تا سطح نهایی صاف و یکدست باشد. تمامی غبار های اضافی را بگیرید و تمیز کنید و سپس پس از خشک شدن، سراغ لایه بعدی بروید.
هنگام انتخاب رنگ میتوانید سراغ رنگ های لاتکس یا روغنی بروید. رنگ های روغن میتوانند برای محیط خانه و سلامتی شما کمی مضر باشند. اما از آن طرف به راحتی قابل استفاده و سمباده زدن هستند.

لاک زدن پارکت

در نهایت اگر میخواهید که رنگ کفپوش دوام بیشتری داشته باشد، میتوانید روی کفپوش را دو تا سه لایه پلی یورتن بزنید. 24 ساعت زمان لازم است تا لایه محافظ کاملا خشک شود. با این کار شما موفق به جلا دادن و برق انداختن پارکت خود می شوید. در واقع در این مرحله است که شما با براق کردن پارکت چوبی خود، جلوه و زیبایی آن را دو چندان می کنید و در نهایت می توانید از نتیجه کار خود لذت ببرید.

لاک زدن پارکتدر تمامی مراحل دقت داشته باشید تا اثری از گردو غبار و کثیفی روی سطح کفپوش وجود نداشته باشد. سمباده زدن در هر مرحله، به یکدستی و زیبایی کار نهایی بسیار کمک میکند. برای انجام این کار کافی است کمی حوصله و دقت به خرج دهید تا از ظاهر زیبای کفپوش چوبی خانه تان ، نهایت لذت را ببرید. چنانچه انجام این مراحل برای شما سخت و مشکل به نظر می رسد، تیم کفپوشان با تخصص ویژه خود این جاست تا در یک چشم برهم زدن، پارکت چوبی شما را متحول کند.

قیمت تعمیر و ساب و لاک زدن پارکت چوبی

لطفا با کفپوشان تماس بگیرید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
احمدی
3 سال قبل

به نظر نمیرسه کاری باشه که ادم خودش بتونه انجم بده.فکر کنم خودتون بیایید انجام بدید بهتر شه.چند میشه هزینه اش