درباره موکت, دکوراسیون منزل

آیا موکت کوبیده شده قابل ترمیم است یا خیر؟

آیا موکت کوبیده شده قابل ترمیم است یا خیر؟

کوبیده شدن موکت به معنای بد فرم و بد حالت شدن الیاف موکت است. آنچه طبیعی به نظر می رسد این است که موکت هایی که دارای الیاف بلند هستند و یا به صورت کات برش خورده کنار هم قرار گرفته اند، بیشتر در معرض کوبیده شدن و آسیب قرار می گیرند؛ به این معنا که اگر موکت قابلیّت جابجایی نداشته باشد و برای مدّت زمانی طولانی زیر وسایل سنگین وزن قرار گرفته باشد، به مرور زمان به همان صورت که تحت فشار، حالت خود را گرفته باشند، فرم خواهند گرفت و دچار حالت شکستگی یا کوبیدگی می شوند. به عنوان مثال، وقتی برای دراز مدّت، میز یا مبل روی موکت قرار گرفته باشد، پس از جابجایی آن متوجّه رد و اثر وسیله مزبور می شوید.

پیشنهاد کفپوشان به کسانی که قصد خرید موکت را دارند استفاده از حفاظ زیر پایه مبل و صندلی است. جنس این حفاظ ها از پلاستیک فشرده یا منعطف است. البتّه این راهکار پیشگیرانه است. برای بسیاری از کاربران این پرسش پیش می آید که در صورت کوبیده شدن موکت چه باید بکنیم؟ به عنوان مثال، اگر بخواهیم در منزل خود تغییر دکوراسیون ایجاد کنیم و مثلا تخت خواب ها یا مبلمان مان را جابجا کنیم، اثر آنها را چگونه از روی موکت از بین ببریم؟

برای اصلاح حالت موکت کوبیده شده می توانید چند قالب یخ را روی قسمت له شده قرار دهید؛ به طوری که الیاف آن قسمت را کاملا بپوشانند. در این حالت باید اجازه دهید تا یخ ها کاملا آب شوند و به اصطلاح به خورد موکت بروند. سپس رطوبت حاصل از آب شدن یخ ها را با یک پارچه یا دستمال جمع کنید و در حین خشک کردن، الیاف را به آرامی ورز دهید و در الیاف تغییر فرم و حالت ایجاد کنید. بعد از آن می توانید با یک سشوار موکت را کاملا خشک کنید. در انتها کافی است که با دست یا شانه و یا حتّی با یک تکه پارچه به الیاف موکت حالت دهید. در این صورت است که حالت کوبیدگی موکت و الیاف آن به وضعیّت اولیه خود باز خواهد گشت.

یک نکته را نیز باید در نظر بگیرید و آن اینکه البتّه جنس الیاف موکت نیز در این فرآیند نقشی کلیدی ایفا می کند.

نویسنده: بهنام رشیدی

که موکت هایی که دارای الیاف بلند هستند و یا به صورت کات برش خورده کنار هم قرار گرفته اند، بیشتر در معرض کوبیده شدن و آسیب قرار می گیرند؛ به این معنا که اگر موکت قابلیّت جابجایی نداشته باشد و برای مدّت زمانی طولانی زیر وسایل سنگین وزن قرار گرفته باشد، به مرور زمان به همان صورت که تحت فشار، حالت خود را گرفته باشند، فرم خواهند گرفت و دچار حالت شکستگی یا کوبیدگی می شوند.

شده می توانید چند قالب یخ را روی قسمت له شده قرار دهید؛ به طوری که الیاف آن قسمت را کاملا بپوشانند. در این حالت باید اجازه دهید تا یخ ها کاملا آب شوند و به اصطلاح به خورد موکت بروند. سپس رطوبت حاصل از آب شدن یخ ها را با یک پارچه یا دستمال جمع کنید و در حین خشک کردن، الیاف را به آرامی ورز دهید و در الیاف تغییر فرم و حالت ایجاد کنید. بعد از آن می توانید با یک سشوار موکت را کاملا خشک کنید. در انتها کافی است که با دست یا بورس یا شانه و یا حتّی با یک تکه پارچه به الیاف موکت حالت دهید. در این صورت است که حالت کوبیدگی موکت و الیاف آن به وضعیّت اولیه خود باز خواهد گشت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها